Політолог розповів про "дуже серйозну проблему" Путіна
Категорія
Політика
Дата публікації

Політолог розповів про "дуже серйозну проблему" Путіна

Політолог розповів про "дуже серйозну проблему" Путіна
Джерело:  online.ua

Російський політолог Дмитро Орєшкін вважає, що наразі Курильські острови – хворе місце для очільника Кремля Володимира Путіна. За його словами, ці території не те що не приносять прибуток, вони вимагають постійних інвестицій, однак у Росії грошей для інвестицій в цей регіон немає, передає ONLINE.UA з посиланням на "Главред".

За словами експерта, будівництво моста через Лену в Якутії довелось зупинити, оскільки усе пішло в спорудження незаконного Кримського мосту. Він зазначив, що на даний момент у Росії немає технологій і вона перебуває під санкціями.

Зокрема, у неї немає технології буріння на шельфі, а для регіону це вкрай важливо. А ще – у Японії є технології ефективного використання сміття. Переробка міського сміття уже не раз викликала суспільне збурення, бо грошей і можливостей для цього у Путіна теж немає.

Політолог наголошує – є одне "але". Це – непідписаний мирний договір з Японією.

"Перед Путіним дуже серйозна проблема: він дуже хоче отримати японські гроші. Він розуміє: для того, щоб утримати Далекий Схід під контролем на тлі зростаючого Китаю, його потрібно тримати військовими і силовими структурами, а за все це потрібно платити", - каже він.

Орєшкін пояснює – очільник Кремля прекрасно розуміє, що йому більше ніде взяти грошей. Тому російський президент прийняв стратегічне рішення – "якимось чином домовлятися з Японією". Однак тут, за словами політолога, теж є серйозний бар’єр – опір росіян. Тому очільнику кремля спочатку потрібно громадську думку.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Росія поставила жорсткий ультиматум Японії щодо спірних Курил.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?