Політолог стверджує, що Байден почав активно готуватися до своєї поразки
Категорія
Політика
Дата публікації

Політолог стверджує, що Байден почав активно готуватися до своєї поразки

Політолог стверджує, що Байден почав активно готуватися до своєї поразки
Джерело:  24 канал

Політичний експерт та дослідник інституту Джона Хопкінса у Вашингтоні Микола Воробйов звернув увагу на те, що очільник Білого дому Дональд Трамп вже заявив про свою перемогу через відповідну внутрішню соціологію та екзитполи власного штабу. Проте, як стверджує політолог, це лише запобіжний крок, оскільки його суперник Джо Байден вже активно почав готувати 500 чи 600 юристів, щоб оскаржити результат виборів. Окрім того, наголошується, що Трамп підвищує ставки і мобілізує свої прихильників до протестів, які у відповідній ситуації цілком ймовірні, передає ONLINE.UA з посиланням на "24 Канал".

Згідно з останніми даними, Байден дійсно перемагає, проте, що важливо розуміти, йому поки що далеко до 270 голосів. Микола Воробйов наголошує, що поки головний двобій розгорнувся у так званих перехідних штатах: йдеться про Флориду, Пенсільванію та Північну Кароліну. Як стверджує експерт, більшість штатів за Трампа, однак у Байдена є перевага там, де традиційно голосують за демократів. Зокрема, це стосується Каліфорнії, де перемога може дати Байдену 55 голосів, тобто це фактично 5 частина від того, що йому потрібно.

"Водночас Трамп вже превентивно починає готуватися до наступного протистояння, ситуація може вирішуватися навіть у Верховному Суді. Протистояння буде продовжуватися й після етапу підрахунку голосів", – пояснює Микола Воробйов.

Не можна також проігнорувати слова Дональда Трампа про "велике шахрайство", які стосувалися кількості громадян, які голосували поштою. Уже відбулися дебати з приводу поштового сервісу, оскільки це державна структура, яка фінансувалася з бюджету. Як відомо, очільник Білого дому через це навіть погрожував зменшити фінансування пошти.

"Ймовірно, кандидат у президенти США мав на увазі відповідні маніпуляції з вкидами тих, хто хоче перемоги демократів. Однак це перебільшення, адже така маніпуляція несе серйозні наслідки й це не можна зробити непомітно", – зауважив політолог.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що влада однієї з країн вже кинулася вітати з перемогою на виборах президента США Дональда Трампа.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?