Поліція попередила про "найбруднішу гру" на місцевих виборах
Категорія
Політика
Дата публікації

Поліція попередила про "найбруднішу гру" на місцевих виборах

Поліція попередила про "найбруднішу гру" на місцевих виборах
Джерело:  ua.interfax.com.ua

Політична кампанія місцевих виборів в Україні відзначається надзвичайною кількістю маніпуляцій, стверджують у Національній поліції. Керівник служби Ігор Клименко заявив про спроможність правоохоронних органів забезпечити порядок на голосуванні. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Інтерфакс-Україна.

За його словами, поліція водночас залишиться поза політикою.

"Всі читають новини, бачать повідомлення поліції і розуміють, що ці вибори в принципі проблемні. Правопорушень, маніпуляцій і спекуляцій дуже багато. Потрібно розуміти, що найбрудніша гра триває у великих містах і об'єднаних територіальних громадах (ОТГ) - там, де сфери впливу сильні, там і потужніше кандидати борються за голоси виборців. Не завжди чесним шляхом, але поліція насторожі — припиняємо і документуємо одразу такі моменти", - пояснив Клименко.

Він зауважив, наразі зареєстровано 6,5 тисячі заяв стосовно правопорушень із виборчим процесом. На це правоохоронці відреагували 1,5 тисячі адміністративних протоколів, слідчі почали 506 кримінальних проваджень.

Найбільш популярними порушеннями стали підкуп виборців, перешкоджання здійсненню виборчого права, масова зміна місця проживання.

"Жодного втручання у процес голосування та підрахунку голосів. Лише забезпечення охорони громадської безпеки та збереження виборчої документації", - резюмував Клименко.

Нагадаємо, поліція перейшла у режим посиленої роботи через проведення виборів наступної неділі, 25 жовтня.

Як повідомляв ONLINE.UA, у середу, 21 жовтня, МВС переходить на посилений режим роботи у зв’язку з місцевими виборами, які відбудуться 25 числа. Майже три тисячі поліцейських вже взяли під охорону понад 1300 територіальних виборчих комісій, 22 жовтня під охорону візьмуть і дільничні виборчі комісії. У МВС попереджають, що правоохоронці також посилять контроль за правопорядком у всіх містах України. До поліцейському патрулювання хочуть підключити авіацію — літаки та вертольоти.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?