Поліція просить суд арештувати колишнього главу МЗС України - відома причина
Категорія
Політика
Дата публікації

Поліція просить суд арештувати колишнього главу МЗС України - відома причина

Поліція просить суд арештувати колишнього главу МЗС України - відома причина
Джерело:  online.ua

Шевченківський районний суд Києва буде розглядати справу щодо вбивства екс-власника "Інтера" Сергія Старицького наприкінці лютого 2020 року. Згідно з останніми даними, у злочині підозрюють колишнього очільника МЗС України часів Януковича - Леоніда Кожару. Поліція просить відправити Кожару під варту. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу столичного суду.

Зазначається, що 25 березня ексглаву МЗС Леоніда Кожару затримали за підозрою в умисному вбивстві колишнього власника "Інтера" Сергія Старицького. Як відомо, наприкінці лютого поточного року Старицького знайшли мертвим у будинку Кожари. Сам колишній український дипломат запевняє, що Старицький скоїв самогубство. Проте слідчі та прокурори, які вже детально перевірили обставини загибелі власника каналу, дійшли висновку, що він не міг сам себе застрелити.

"В ніч на 22 лютого в домі Леоніда Кожари був знайдений труп громадянина Старицького з вогнепальним пораненням, скоєним із нагородної зброї власника дома. Л. Кожара та його дружина від початку і досі стверджують, що Сергій Старицький покінчив життя самогубством. Слідчі та прокурори перевірили обставини загибелі колишнього директора телеканалу Інтер і прийшли до висновку, що він не міг сам себе застрелити. Міру запобіжного заходу Л. Кожарі буде встановлювати Шевченківський районний суд м. Києва", - заявив заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко у Facebook.

Варто нагадати, що Леоніда Кожару на посаду глави МЗС призначив колишній президент-втікач Віктор Янукович. МЗС тих часів коливалось між Євросоюзом та РФ. У 2014 році саме за правління Кожари уряд розвернувся в бік Росії. Це призвело до Революції Гідності. Відомо, що колишній дипломат у 2018 році проходив як свідок у справі про держзраду Януковича.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що так звана генеральна прокуратура "ДНР" неочікувано для всіх порушила "кримінальну справу" проти колишнього президента України Петра Порошенка.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?