Поліція знайшла викрадений із бібліотеки Вернадського "Апостол" 1574 року
Категорія
Події
Дата публікації

Поліція знайшла викрадений із бібліотеки Вернадського "Апостол" 1574 року

Поліція знайшла викрадений із бібліотеки Вернадського "Апостол" 1574 року
Джерело:  online.ua

Співробітники карного розшуку затримали у центрі Києва людей, які у травні 2016 року викрали книгу "Апостол" 1574 року з бібліотеки Вернадського.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на 112 Україна.

"Зараз на вул. Саксаганського в ресторані співробітники карного розшуку здійснюють затримання членів злочинної банди, які вкрали з бібліотеки ім. Вернадського книгу "Апостол" 1574 р. Книга знаходиться на місці затримання", - розповіло джерело каналу в поліції.

Книгу хотіли продати за $150 тисяч, але, за словами співрозмовника, зійшлися на $100 тис. У ресторані під час продажу злочинців і затримала поліція. Правоохоронцям вдалося затримати банду, в тому числі, за допомогою технічних засобів.

Читайте також: В СБУ натякнули на замовників крадіжки української реліквії: з'явилися фото гучної знахідки

"Затримані, 4 особи, входили до складу закритої групи. Нікого до себе не підпускали, всі члени банди - фахівці в антикваріаті. Працювали переважно під замовлення", - додало джерело.

Львівський "Апостол" Івана Федорова було видано накладом близько 1-1,2 тисяч примірників, наразі відомо про близько 120 збережених одиниць. При цьому у фондах Національної бібліотеки ім. Вернадського зберігається п’ять примірників, але всі вони неповні. Примірники книги є у книгосховищах Львова, Харкова, Дніпра, а також в інших країнах – Білорусі, Польщі, Болгарії, РФ, США тощо. Книга видана у великому форматі, оригінальне видання складалося з 278 аркушів, включаючи 264 пронумерованих.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше працівники бібліотеки Вернадського описали деталі крадіжки й зовнішність злодія.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?