Полк "Азов" пообіцяв повернути Україні Маріуполь
Категорія
Україна
Дата публікації

Полк "Азов" пообіцяв повернути Україні Маріуполь

Полк "Азов" пообіцяв повернути Україні Маріуполь
Джерело:  online.ua

Українські воїни із полку "Азов" пообіцяли українцям, що повернуть тимчасово окупований Маріуполь. Із новою заявою бійці виступили у восьму річницю звільнення міста від проросійських бойовиків.

Джерело: Телеграм-канал полку "Азов"

Полк "Азов" заявив, що поверне Україні Маріуполь

Вісім років тому полк "Азов" звільнив Маріуполь. Щороку місто святкувало цей день.
Сьогодні Маріуполю не до свята. І нам з ним. Але "Азов" - живий. І місто буде жити.
Ми помстимося за кожного загиблого. За кожну зруйновану будівлю. За кожну вулицю, яку Росія спаплюжила «освобождєнієм». Путін думає, що "Азов" лишився під уламками "Азовсталі". Але "Азов" тепер - вся країна. "Азов" поверне Маріуполь, - наголосили українські воїни.

Фото — azov.org.ua

Що важливо знати про окупацію Маріуполя

Армії РФ вдалося знову окупувати Маріуполь у травні 2022 року. За попередніми даними, внаслідок вторгнення Росії у місті загинули понад 20 тисяч українців, близько 50 тися містян депортували в Росію.

Маріуполь був заблокований російськими військами 1 березня. З кінця квітня захисники Маріуполя були заблоковані на заводі "Азовсталь": це представники полку Нацгвардії "Азов", морські піхотинці, прикордонники, поліцейські. Вони просили світ про порятунок: морпіхи – про "екстракцію", "Азов" – про евакуацію поранених.

Вихід захисників Маріуполя на підконтрольну росіянам територію відбувався 16-20 травня. Офіційна Москва стверджує, що з підземель "Азовсталі" вийшли 2 439 бійців.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?