У Зеленського назвали ключові умови завершення війни з РФ
Категорія
Україна
Дата публікації

У Зеленського назвали ключові умови завершення війни з РФ

У Зеленського назвали ключові умови завершення війни з РФ
Джерело:  online.ua

Радник керівника Офісу президента України Михайло Подоляк наголосив, що війна з кремлівською окупаційною армією триватиме, аж до поки ЗСУ не звільнять всі окуповані українські території.

Джерело: "Зеркало"

В ОП назвали умови завершення війни з РФ 

За словами Подоляка, президент Володимир Зеленський визначив програму-мінімум - відступ кремлівської окупаційної армії до меж, які існували до 24 лютого цього року.

Після цього, як зазначає радник керівника ОП, може розпочатись процес переговорів.

Завдання максимум: територіальна цілісність у міжнародно визнаних кордонах України, програш Росії та її трансформація. Інакше вона весь час буде перебувати в пропагандистському угарі, реваншистських настроях і постійно прагнути відновити війну з новою інтенсивністю, - зауважив Подоляк.

Він наголосив, що проблема полягає у великих втратах у разі продовження війни до звільнення Криму та окупованих територій Донбасу.

Війна буде йти стільки, скільки Україні буде потрібно на доведення того, що Росія повинна піти з наших територій. Це дуже складно і важко, тому що кожен день докази вимагає життів крутих хлопців, - зазначає представник ОП.

Він зауважив, що необхідно розробити механізм, який зменшить втрати України у війні проти РФ.

Мені все одно, скільки платить РФ. Для нас це висока ціна. Але тим не менш, ми будемо воювати, поки Росія не програє, - запевнив Подоляк.

При цьому радник голови ОП зазначив, що Білорусь ні в якому разі не може бути посередником на переговорах України з Кремлем.

Поведінка Білорусі буде описана юридичними формулами як країна-Сателіт, яка сприяла вторгненню в суверенну державу. І територіально, і інфраструктурно, і розвідданими, - зазначив Подоляк.

На його думку, білоруський диктатор Олександр Лукашенко не розуміє, за яким механізмом працює міжнародне право.

Одна справа, коли ти танцюєш, б'ючи опозицію, закриваєш ЗМІ і позбавляєш людей конкурентної політичної системи, а інша, коли юридично будуть доведені факти співучасті в тих чи інших військових злочинах. Все, що відбувалося в Київській області, робили російські військові частини, які заходили з території Білорусі. Я хочу, щоб офіційні особи Білорусі почали про це думати, - наголосив Подоляк.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?