Полковник Річард Кемп: Україна воює не лише за себе, але й за Західний світ — відео
Категорія
Україна
Дата публікації

Полковник Річард Кемп: Україна воює не лише за себе, але й за Західний світ — відео

Джерело:  online.ua
Полковник Річард Кемп: Україна воює не лише за себе, але й за Західний світ — відео

Полковник Річард Кемп, офіцер британської армії у відставці, побував на передовій українського контрнаступу разом з командою online.ua і розповів, з чим доводиться стикатися українським військовим.

Джерело: ютуб-канал online.ua

Полковник Кемп побував на передовій в Україні

Сьогодні я на власні очі бачив на передовій український контрнаступ, який триває вже чотири місяці. І я був свідком того, наскільки важкою є ця боротьба як для українців, так і для росіян.

Кемп підкреслює, що саме українці намагаються прорвати надзвичайно захищені російські оборонні позиції. Це є дуже складним завданням, особливо без переваги у повітрі, і фактично з російською перевагою в повітрі.

Я побачив на власні очі маневри висококваліфікованих українських військових у контрнаступі і відбитті ними локальних атак росіян.

Ще одна річ, яка вразила полковника Кемпа, крім мужності кожного українського воїна та їхніх командирів на позиціях, полягає у користі та результатах, яких вони досягають у цій битві, використовуючи розвідувальні дрони.

Ці речі є бойовим мультиплікатором. Вони [дрони] дозволяють українцям ідентифікувати пересування російських військових і розгортати свої сили або артилерію, чи міномети, щоб нейтралізувати росіян, коли ті намагаються оточити українські війська.

Використання цих безпілотників справляє надзвичайне враження і є винятково ефективним.

Подібні речі не переможуть у війні та у контрнаступі. Полковник Кемп вважає, що Україні потрібно набагато більше, ніж просто дрони. Їй потрібно більше танків. Їй потрібні літаки. Їй потрібно більше артилерії.

Їм [ЗСУ] потрібно все це, і я вважаю, що ми повинні їм все це надати. Боротьба, яку веде Україна, — це не лише боротьба за Україну, це також боротьба за Західний світ. Тому що, якщо це закінчиться припиненням вогню, тоді росія заволодіє територіями, які вона вже захопила на Сході та Півдні України. Це означатиме перемогу росії, перемогу російської агресії. Це означатиме поразку для України і поразку для НАТО. І я не думаю, що ми повинні на це розраховувати, тому що припиненням вогню це все не закінчиться.

Президент путін і, можливо, навіть його наступник, хто б ним не став, не збирається просто так залишити Україну в спокої.

Вони [росіяни] “залижуть свої рани”, відновлять військові сили та нападуть знову. І вони можуть знову напасти не лише на Україну. Вони можуть напасти на інші європейські країни, які, на їхню думку, також є нелегітимними і мають бути під владою і контролем росії.

Тож, за словами Кемпа, це фундаментальна проблема. І це фундаментально важлива перемога, яку має здобути Україна.

Але вона не зможе зробити це самотужки. Україна повинна мати підтримку західних партнерів, щоб дати можливість цим надзвичайно хоробрим і вправним українським воїнам, яких я побачив на полі бою проти росіян, здобути перемогу над росією.

Що відомо про полковника Річарда Кемпа

Полковник Кемп має орден Британської імперії, служив офіцером піхоти в британській армії: в конфліктах у Північній Ірландії, Іраку, Афганістані та на Балканах, командував британськими силами в Афганістані.

Зараз є письменником, журналістом, медіакоментатором і Амбасадором некомерційної програми «Payback4Ukraine», яка забезпечує справедливість для України: вона використовує стратегічні судові процеси для відшкодування збитків пересічним українцям.

Він надає стратегічні консультації з лідерства, безпеки, розвідки, боротьби з тероризмом і оборони.

Він є постійним оглядачем Daily Telegraph та інших національних газет Великої Британії, а також коментатором питань оборони, безпеки, розвідки, тероризму, політики на Близькому Сході та питань, пов’язаних із Ізраїлем, у британських і міжнародних ЗМІ.

Полковник Кемп відвідав Київ двічі та був на фронті для підтримки український військових.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?