Польща б'є на сполох через великий "пакт Путіна-Меркель"
Категорія
Політика
Дата публікації

Польща б'є на сполох через великий "пакт Путіна-Меркель"

Польща б'є на сполох через великий "пакт Путіна-Меркель"
Джерело:  online.ua

Очільник Міністерства юстиції Польщі Збігнєв Зьобро звертає увагу на те, що конфлікт довкола шахти в Туруві потрібно почати розглядати в ширшому контексті енергетичних війн.

Джерело:  RMF FM

Польща жорстко розкритикувала великий "пакт Путіна-Меркель"

"Суперечку щодо Турува слід розглядати у ширшому контексті енергетичної війни, яка відбувається в Європі. Звичайно, це не подається так - йдеться про ідею захисту клімату. Але насправді це велика операція Німеччини та Росії... Чеська Республіка дивиться насамперед на власні інтереси, і ці інтереси суперечать інтересам Польщі. Вони хочуть заробляти на Польщі. І тому вони грають проти нас разом з Німеччиною. А на задньому плані великий пакт Путіна-Меркель" - наголосив польський політик.

За його словами, головною метою є примус офіційного Києва до купівлі газу з РФ. Він також звернув увагу на те, що владі Польщі не потрібно підкорятися вимогам Європейського Союзу.

"Якщо ми поступимось, ми заплатимо ще більше. Тому що насправді йде гра за гроші. На кону багато грошей. Або Польщу переграють, і нас поб'ють, Польща буде країною енергетичної бідності, ми будемо платити найбільше за рахунки в Європі" – підкреслив Збігнєв Зьобро.

Що важливо розуміти, Суд Євросоюзу зобов’язав офіційну Варшаву негайно припинити видобуток у шахті бурого вугілля, визнавши переконливими аргументи Чехії для застосування тимчасових заходів (призупинення видобутку) до остаточного рішення. За словами прем'єра Польщі Матеуша Моравецького, країна не може виконувати це рішення.

"Чехія у червні подала заяву, в якій вимагала, щоб Варшава щоденно платила пеню у розмірі 5 мільйонів євро до бюджету ЄС за ігнорування рішення суду. Зі свого боку, Польща подала заяву про скасування рішення. 20 вересня Суд ЄС постановив, що Польща зобов’язана сплачувати Європейській комісії щоденну пеню у розмірі 500 тисяч євро за продовження видобутку на шахті всупереч судовому рішенню", - йдеться в повідомленні.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?