Кличко звернувся до команди Меркель з неоднозначною пропозицією
Категорія
Політика
Дата публікації

Кличко звернувся до команди Меркель з неоднозначною пропозицією

Кличко звернувся до команди Меркель з неоднозначною пропозицією
Джерело:  online.ua

Мер української столиці, очільник партії "УДАР" Віталій Кличко виступив у ФРН перед німецькою молоддю в Ганновері, куди його запросили як почесного гостя виборчої кампанії правлячої партії Християнсько-демократичний союз.

Джерело: пресслужба Кличка, DW

Кличко порадив команді Меркель, як уникнути програшу на виборах

Варто зверунти увагу на те, що вперше Віталій Кличко виступив на виборчому заході правлячої партії на виборах до Бундестагу. Це відбулося у день, коли ХДС приймала главу партії і кандидата в канцлери Арміна Лашета.

"Незадовго до виборів, що заплановані на 26 вересня, партія Лашета втратила багаторічне лідерство і ризикує програти - в опитуваннях консерватори відстають від соціал-демократів на 2-5%. Участь іноземних політиків у виборчих заходах – рідкість у Німеччині, тим більше українських. Проте Кличко має хороші зв'язки з ХДС, він довго жив в Гамбурзі і не раз бував на з'їздах партії канцлерки Ангели Меркель", - йдеться в повідомленні.

За словами німецьких журналістів, цього разу мера Києва запросили насамперед як колишнього відомого боксера, який повинен допомогти кандидату в канцлери отримати підтримку серед німецької молоді.

На трибуні Кличко і Лашет по черзі виступили перед кількома десятками молодих партійців ХДС.

"Мер Києва проголосив коротку промову німецькою і відповів на питання ведучої. Перебуваючи на виборчому заході, Кличко тримав себе нейтрально, жодного разу не закликав голосувати за ХДС і не став прямо агітувати за Лашета, лише згадав, як у Німеччині тренер радив йому зібрати команду "найкращих". Ця згадка була, мабуть, єдиним реверансом у бік Лашета, який за день до цього представив свою "команду майбутнього", - пише видання.

Ведуча поцікавилася у Віталія Кличка, що він думає про можливий прихід до влади в Німеччині лівих, чого ХДС щосили закликає виборців не допустити.

Український політик ухилився від відповіді, назвавши питання "філософським". Відповідаючи на головне питання заходу, що б він як колишній боксер порадив ХДС у фіналі виборчої кампанії, мер Києва сказав, що любить приказки (чим викликав хвилю сміху серед присутніх) і дав пораду.

 "Найкращий захист - це напад", - озвучив свою пропозицію команді Меркель Віталій Кличко.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?