Польща готує новий нищівний удар по Кремлю - перші подробиці
Категорія
Політика
Дата публікації

Польща готує новий нищівний удар по Кремлю - перші подробиці

Польща готує новий нищівний удар по Кремлю - перші подробиці
Джерело:  online.ua

Влада Польщі готує новий неприємний сюрприз для очільника Кремля Володимира Путіна - зазначається, що офіційна Варшава планує заарештувати активи "Газпрому" в Європі в якості компенсації, яку енергетичному концерну PGNiG присудив Арбітражний суд в Стокгольмі. З такою гучною заявою виступив заступник міністра державних активів республіки Януш Ковальський в інтерв'ю тижневику Wprost. Він також звернув увагу на те, що кілька років тому так вчинив український "Нафтогаз", передає ONLINE.UA.

"У нас стоїть питання, яким чином можна стягнути з "Газпрому" понад 6 млрд злотих (1,5 млрд доларів), які були присуджені польській стороні через Арбітражний Суд в Стокгольмі на користь компанії PGNiG в рахунок переплати за газ. Кращим варіантом, на мій погляд, є саме таке жорстке вилучення. В цьому напрямку сьогодні також рухається PGNiG", - наголосив Януш Ковальський.

За його словами, такий шлях вимагає подальших процесуальних дій. Польський міністр зауважив, що всі ключові проєкти, що реалізуються в Європі "Газпромом" і його дочірніми компаніями, можуть в кінцевому підсумку стати в пригоді для ефективного погашення боргів перед Польщею.

"По-перше, якщо все-таки росіяни не будуть поважати закон, то, на мій погляд, хороша ідея - взяти в першу чергу акції Nord Stream AG і Nord Stream 2 AG. Це також може призвести до затримки реалізації проекту Nord Stream 2" , - каже політик, наголошуючи, що не можна йти ні на які поступки в справі про отримання від "Газпрому" компенсації.

За словами Ковальського, PGNiG вибере найефективніший спосіб домогтися компенсації.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  в ФРН заявили про намір зупинити "Північний потік-2". Екологи запевняють, що виданий німецькими властями дозвіл на будівництво "Північного потоку-2" вимагає повторної перевірки.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?