У Німеччині неочікувано захотіли зупинити Північний потік-2
Категорія
Світ
Дата публікації

У Німеччині неочікувано захотіли зупинити Північний потік-2

У Німеччині неочікувано захотіли зупинити Північний потік-2
Джерело:  online.ua

Російський газопровід "Північний потік-2", який дозволить Росії постачати газ в Європу в обхід України, знову опинився під загрозою. Зупинити його вирішили німецькі екологи, які вже направили в гірську інспекцію міста Штральзунд вимогу про зупинку робіт з будівництва, передає ONLINE.UA з посиланням на WirtschaftsWoche.

Експерти вважають, що виданий німецькою владою дозвіл на будівництво "Північного потоку-2" вимагає повторної перевірки, так як Росія подала неправдиву заявку про викиди метану в атмосферу при видобутку природного газу. Екологи посилаються на висновок берлінського інституту, в якому зазначено, що шкідливі викиди в реальності набагато вище, ніж було вказано в заявці, схваленої перед будівництвом газопроводу.

Нагадаємо, будівництво "Північного потоку-2" в Німеччині було призупинено в кінці 2019 року після того, як США ввели санкції проти всіх можливих учасників проекту. Швейцарська компанія Allseas після цього припинила роботи і вивела судна з акваторії Балтійського моря. Росія стверджує, що зможе добудувати газопровід своїми силами, але в терміни закінчення проекту не зможе вкластися.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, Росія впевнена в тому, що Євросоюз піде на компроміс, завдяки чому вдасться добудувати і запустити скандальний газопровід "Північний потік-2". У Москві вважають, що в цьому проекті зацікавлені багато ключових країн ЄС.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?