Польща і Німеччина не можуть домовитися через передачу озброєння Україні
Категорія
Світ
Дата публікації

Польща і Німеччина не можуть домовитися через передачу озброєння Україні

Польща і Німеччина не можуть домовитися через передачу озброєння Україні
Джерело:  online.ua

Польща звинувачує Німеччину в порушенні домовленості щодо заміщення озброєння, яке та передала Україні для протистояння російській агресії. У Берліні заявляють, що не мають техніки, про яку просить Варшава.

Джерело: Der Spiegel

Німеччина не змогла замістити Польщі передані Україні танки

Польща передала Україні майже всі з-поміж 240 танків радянського зразка Україні. У свою чергу вона покладалася на домовленості з Німеччиною про їхнє заміщення більш сучасною технікою.

Польща хоче сучасні німецькі танки Leopard, а не більш застарілі моделі.

Німеччина ж заявила, що не можуть прийняти такі домовленості, адже танки Leopard останньої модифікації навіть не надійшли на озброєння самої Німеччини.

Німці пообіцяли зміцнити нашу оборону, але, на жаль, нічого для цього виконано не було… Німеччина обіцяла поповнити наші запаси, але не зробила нічого, - сказав заступник міністра закордонних справ Польщі Шимон Шинковський.

При цьому Німеччина намагалася передати Польщі танки Leopard, але більш застарілої моделі, які потім будуть модернізовані. Але Варшава відмовилася.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?