Польща може передати Україна усі свої винищувачі МіГ-29
Категорія
Світ
Дата публікації

Польща може передати Україна усі свої винищувачі МіГ-29

Польща може передати Україна усі свої винищувачі МіГ-29
Джерело:  online.ua

Посол України у Польщі Василь Зварич заявив, що Варшава може передати Києву усі наявні в неї винищувачі МіГ-29.

Джерело: Василь Зварич

Польща може передати Україна усі свої винищувачі МіГ-29

Поки що передано 10 МіГ-29, але не виключено, що Польща передасть решту – близько 20 літаків цього типу, які в них ще залишаються на озброєнні, - сказав Зварич.

Водночас він зауважив, що це станеться після того, як Польща отримає на заміну винищувачів радянського виробництва західні літаки.

Швидше за все це станеться після того, як до Польщі почнуть надходити літаки від країн Заходу. Цей процес уже розпочався. Польща зараз є серед 11 країн, які задекларували готовність розпочати тренування українських пілотів на F-16, - зазначив Зварич.

Він додав, що Україна домовляється з Польщею про тренування українських пілотів на F-16.

Загальні тренування в рамках коаліції держав мають розпочатися у серпні. Ми перебуваємо у стадії узгодження з польською стороною щодо того, коли саме, в якій кількості й яким чином реалізовуватимуться ці домовленості по тренуванню українських пілотів у Польщі, - підсумував Зварич.

Що відомо про передачу польських МіГ-29 Україні

У березні Польща оголосила про передачу Україні винищувачів радянського виробництва МіГ-29.

Під час візиту президента України Володимира Зеленського до Польщі, президент Анджей Дуда заявив, що його країна передала Україні вісім винищувачів МіГ-29.

До передачі готуються ще шість МіГ-29.

13 квітня Польща надіслала Німеччині запит на дозвіл передати Україні МіГ-29, які Берлін передав Варшаві зі старих запасів НДР.

Такий дозвіл німецький уряд надав. Польща має 23 винищувачі МіГ-29, які Бундесвер отримав від Національної народної армії НДР. Ці літаки були отримані 2002 року.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?