Польща назвала список потенційних країн-мішеней для агресії Кремля
Категорія
Політика
Дата публікації

Польща назвала список потенційних країн-мішеней для агресії Кремля

Польща назвала список потенційних країн-мішеней для агресії Кремля
Джерело:  online.ua

За словами заступника керівника МЗС Польщі Павла Яблонського, його країна, а також країни Балтії також перебувають у списку цілей для агресії РФ.

Джерело:   RMF FM

У Польщі заявляють про загрозу вторгнення РФ 

У російському списку цілей також є Польща та країни Балтії. Ці амбіції, ненажерливий апетит російського тирана, який хоче територіально контролювати найширшу частину земної кулі, з нашої точки зору виглядають ірраціональними, - зазначив Яблонський.

За його словами, Кремль міг би ефективно використовувати економіку та дипломатію у якості важилів впливу, а не збройну агресію.

Кожна розумна людина має дбати про мир у Європі. Ми не можемо завжди закривати очі на все це, якщо ми дозволимо Росії перемогти, то це спровокує її подальші напади, - наголосив Яблонський.

Яблонський також розкритикував заяви президента Франції щодо необхідності створення гарантій безпеки для РФ.

Заяви президента Франції Еммануеля Макрона про необхідність надання гарантій безпеки Росії розцінюється як фатальна стратегічна помилка. Росії не загрожує напад ззовні, вона не потребує додаткових гарантій, тому що їй нічого не загрожує, - підкреслив заступник керівника МЗС Польщі.

Також, він наголосив, що будь-які переговори з російським диктатором Володимиром Путіним не мають сенсу.

Президент США Джо Байден абсолютно правий, коли каже, щоб розмова з Росією мала сенс, вона має бути чесною і заслуговувати на довіру. Наразі Росія не є стороною, що заслуговує на довіру, її мета не в тому, щоб закінчити війну і встановити мир, - наголосив Яблонський.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?