Польща невідкладно вимагає допомоги Ради ООН - перші подробиці
Категорія
Політика
Дата публікації

Польща невідкладно вимагає допомоги Ради ООН - перші подробиці

Польща невідкладно вимагає допомоги Ради ООН - перші подробиці
Джерело:  online.ua

12 серпня офіційно стало відомо, що польський лідер Анджей Дуда екстрено звернувся з листом до Ради ООН з прав людини через ситуацію в Білорусі, де уже декілька днів поспіль не вщухають мітинги та акції протесту. Однак найбільше стурбували владу Польщі ті акти насильства проти мирних демонстрантів, які щоденно фіксують білоруські медіа та активісти. Дуда у листі до членів Ради ООН з прав людини виступив із закликом не бути байдужими до ситуації в Білорусі - про це розповів очільник кабінету польського президента Кшиштоф Щерський, передає ONLINE.UA з посиланням на TVP Info.

"Хтось має розбудити світ, тому що, як бачите, світ не дуже зацікавлений у ситуації в Білорусі. Польща збирається розбудити цей світ... Це перший лист на захист народу Білорусі в таких масштабах", - наголосив Кшиштоф Щерський.

Польський лідер хоче, щоб Рада ООН з прав людини зажадала від команди Олександра Лукашенка припинити насильство проти беззахисних людей та звільнити політичних в'язнів. Окрім того, в листі наголошується, що держави-члени Ради "не можуть залишатися байдужими до погіршення ситуації в Білорусі". Польща закликає їх вжити заходів.

Анджей Дуда наголосив, що "політичні розбіжності можуть і повинні бути вирішені шляхом проведення конструктивного діалогу та відкритих дискусій, в яких свобода як основне політичне право ніколи не може бути порушена". Варто звернути увагу на те, що раніше очільник МЗС Польщі Яцек Чапутович не виключив санкцій з боку ЄС, якщо президент Білорусі Олександр Лукашенко продовжить застосовувати насильство до протестувальників.

Окрім того, 12 серпня стало відомо, що міністри закордонних справ країн-членів ЄС у п’ятницю, 14 серпня, зберуться на позачергову зустріч щодо останніх подій у Білорусі.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що український дипломат Дмитро Кулеба закликав команду Олександра Лукашенка готуватися до найгіршого.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?