Вони цим скористаються: Україна закликала Лукашенка підготуватися до найгіршого
Категорія
Політика
Дата публікації

Вони цим скористаються: Україна закликала Лукашенка підготуватися до найгіршого

Вони цим скористаються: Україна закликала Лукашенка підготуватися до найгіршого
Джерело:  Радіо НВ

Офіційний Київ піблчіно засудив насильство під час масових протестів у Білорусі - українські дипломати закликали команду білоруського лідера Олександра Лукашенка звільнити затриманих осіб. Водночас очільник Міністерства закордонних справ Дмитро Кулеба попередив офіційний Мінськ про загрози зовнішнього втручання з боку Росії. Міністр також закликав до діалогу між владою Білорусі та суспільством. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на  "Радіо НВ".

Дмитро Кулеба побажав "білоруським сусідам" на тлі підвищеного інтересу Росії до Білорусі знайти "громадський баланс", який забезпечить суверенність і незалежність країни. Окрім того, український дипломат відверто зізнався, що наразі його команда не готова надати оцінку результатам президентських виборів в Білорусі. Він також нагадав, що для нашої країни право на мирний протест є невід'ємною частиною політичного і суспільного життя.

"Ми маємо великий досвід і можемо сказати, що відсутність діалогу призводить до загострення протистояння, ослаблює країну. Цим ослабленням завжди користуються зовнішні гравці", - підкреслив очільник МЗС України.

Варто звернути увагу на те, що очільник Кремля Володимир Путін одним із перших привітав Олександра Лукашенка з перемогою на виборах президента Білорусі. Що цікаво, офіційна Москва, реагуючи на криваві протести, заявила, що не буде втручатися у внутрішні справи Білорусі. Український лідер Володимир Зеленський також відреагував на сутички й затримання у Білорусі під час виборів президента закликом відмовитися від вуличного насильства та вести суспільний діалог. На переконання президента України, в такому діалозі мають бути зацікавлені обидві сторони – і уряд, і суспільство, що протестує. Українські народні обранці також висловили підтримку білоруському народу і закликали офіційний Мінськ обирати органи влади у правовий спосіб.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що 12 серпня офіційно стало відомо, що очільники Міністерств закордонних справ Євросоюзу терміново зберуться на надзвичайну відеоконференцію через ситуацію в Білорусі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?