Польща підготувала для Путіна новий неприємний сюрприз
Категорія
Політика
Дата публікації

Польща підготувала для Путіна новий неприємний сюрприз

Польща підготувала для Путіна новий неприємний сюрприз
Джерело:  online.ua

12 травня польський лідер Анджей Дуда ухвалив неочікуване рішення - президент країни затвердив нову Cтратегію національної безпеки, а також вказав головною загрозою агресивну політику РФ. Варто звернути увагу на те, що даний документ передбачає підготовку і введення закону про управління та національну безпеку, який встановить ієрархію стратегічних і планувальних документів, що стосуються національної безпеки. Що також важливо розуміти, з підписом президента втрачає силу Стратегія національної безпеки 2014 року. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на агентство PAP.

"У документі описується ситуація з безпекою, загрози і проблеми, а також бажані дії. Стратегія зачіпає політичні, військові, економічні, енергетичні, соціальні питання, також враховує кліматичні ризики.Агресивна політика Росії у стратегії визначена як найбільша загроза Польщі", - йдеться в повідомленні.

Польський лідер Анджей Дуда вже прокоментував своє неочікуване рішення. Він наголосив, що стратегія відображає перш за все, зміни, що настали в Польщі і в світі за останні п'ять років. Політик звернув увагу на те, що за останні 5 років на території країни з'явилися війська Альянсу, збільшилась чисельність армії і її фінансування. Що важливо розуміти, стратегія національної безпеки є головним державним документом з безпеки та оборони.

Варто зазначити, що нещодавно польський прем’єр-міністр Матеуш Моравецький відреагував на скандальні заяви глави Кремля Володимира Путіна про Другу світову війну.

"Немає майбутнього без історичної правди, і від того, хто переможе у цьому змаганні за пам’ять, залежить, чи нас будуть називати спільниками злочинців, людей, які в минулому припускалися помилок, чи ми гордо триматимемо голову високо, як спадкоємці знаменитих героїв часів найстрашнішої Другої світової війни", — заявив Моравецький.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що влада Польщі готує новий неприємний сюрприз  для очільника Кремля Володимира Путіна — зазначається, що офіційна Варшава планує заарештувати активи "Газпрому" в Європі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?