Польща планує створити найсильніші сухопутні війська НАТО в Європі
Категорія
Світ
Дата публікації

Польща планує створити найсильніші сухопутні війська НАТО в Європі

Польща планує створити найсильніші сухопутні війська НАТО в Європі
Джерело:  online.ua

Міністр національної оборони Польщі Маріуш Блащак повідомив, що Польща матиме найсильніші сухопутні війська серед усіх європейських партнерів по НАТО, аби відлякувати російського агресора.

Джерело: Wpolityce.pl

Польща матиме сильні війська для відлякування РФ

Військо Польське повинно бути настільки численним і таким сильним, щоб саме його існування відлякало агресора. Кремлівські володарі сильних не вдарять; коли вони бачать слабкість, вони нападають. І з точки зору артилерії, і з точки зору бронетанкових сил сильнішої країни в Європі зрештою не буде. У нас будуть найсильніші сухопутні війська серед європейських країн НАТО. Ми на передовій, у нас є кордон з Росією, як на півночі, так і фактично військовий — з Білорусі, - сказав Блащак.

Його запитали, чи є у Польщі плани на випадок, якщо агресією Росії буде, наприклад, ракетний удар по ключових точках економіки, що різко погіршить ситуацію.

Вже в цьому році ми отримаємо перші зенітні установки Patriot, замовлені в 2018 році, також буде батарея, ідентична британській системі ближнього дії Sky Sabre. Нарешті ми маємо своїх Громовержців, які зарекомендували себе в Україні. Це буде багатошарове покриття, конструкція якого вже дуже просунута.

Нагадаємо, що Польща купила у США 250 нових танків Abrams й додатково 116 танків Abrams старшої генерації. Нещодавно стало відомо, що Польща придбає у Південної Кореї щонайменше 180 танків K2 та 48 винищувачів FA-50.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?