Польща призупиняє імпорт українського зерна принаймні до липня
Категорія
Економіка
Дата публікації

Польща призупиняє імпорт українського зерна принаймні до липня

Польща призупиняє імпорт українського зерна принаймні до липня
Джерело:  online.ua

Імпорт зерна з України буде тимчасово призупинено щонайменше до липня за згодою України. Раніше Польща висловлювала невдоволеність тим, що експорт Україною зерна спричинив падіння цін на польське зерно.

Джерело: TVP Info

Польща тимчасово перестане імпортувати українське зерно

Заступник міністра сільського господарства Польщі Януш Ковальський розповів, що Польща призупинила імпорт українського зерна в країну щонайменше до липня.

Ковальський зазначив, що Європейський Союз не зробив нічого, щоб допомогти польським фермерам.

Жодної реакції Урсули фон дер Ляєн, жодної реакції Європейської комісії. Я вважаю – це моя думка – що Європейська Комісія, особливо Німеччина і Франція, Франція, яка природно проросійська, були зацікавлені у закладенні міни під польсько-українські відносини – додав він.

Представник партії "Солідарна Польща" заявив, що уряду вдалося домовитися з українською владою на тимчасовій основі, але сам Ковальський та його однопартійці виступають за те, щоб на всю сільськогосподарську продукцію з України має бути накладене мито.

Ми допомагаємо Україні, але ми маємо бути транзитною країною. Вся продукція повинна відправлятися через Польщу, вони не повинна шкодити польським фермерам, польським виробникам і викликати кризу, пов'язану з продовольчою безпекою, — сказав Ковальський.

Про що домовилися Україна та Польща щодо експорту зерна

Новий міністр сільського господарства Польщі Роберт Телус раніше зустрівся з міністром аграрної політики та продовольства України Миколою Сольським.

Після зустрічі він повідомив, що українська сторона «подала пропозицію дуже сильно на деякий час обмежити, а на даний момент навіть повністю припинити надходження зерна до Польщі».

Нагадаємо, що раніше польські фермери погрожували заблокувати пункт пропуску "Ягодин-Дорогуськ", де зустрічалися міністри країн, якщо не буде врегульоване питання продажу в Польщі українського зерна.

Польські фермери незадоволені експортом зерна з України, що призвело до різкого падіння на закупівельні ціни на польське зерно.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?