Зеленський заявив про владнання суперечки з Польщею щодо зерна
Категорія
Економіка
Дата публікації

Зеленський заявив про владнання суперечки з Польщею щодо зерна

Зеленський заявив про владнання суперечки з Польщею щодо зерна
Джерело:  online.ua

За словами українського лідера Володимира Зеленського, під час переговорів із польським керівництвом йому вдалось владнати питання експорту українського зерна до Євросоюзу, на що скаржилися фермери у Польщі.

Джерело: ОПУ

Україна та Польща владнали суперечку щодо зерна

Ми обговорювали питання щодо польських і українських фермерів. Ми знайшли вихід, – заявив Володимир Зеленський під час пресконференції з польським прем’єром Матеушем Моравецьким.

Поки український президент не пояснив, про який саме вихід мовиться, однак зазначив, що "у найближчі дні-тижні ми остаточно вирішимо всі питання".

Тому що не може бути будь-яких питань, складнощів між такими близькими партнерами і реальними друзями, як Польща і Україна, – наголосив глава держави.

Що відомо про конфлікт через українське зерно

Що важливо розуміти, Україна експортує значну частину свого зерна через сухопутний кордон з Польщею через повномасштабну війну з Росією та ускладненим експортом морем.

Зерно повинно було йти через Польщу транзитом в інші країни, однак залишається там і продається.

Наразі цим вкрай незадоволені польські фермери.

Останні вимагають реакції Міністерства сільського господарства, а також виступають за відставку самого Ковальчика.

За словами польських журналістів, очільник відомства своїми останніми заявами радше розлютив, ніж заспокоїв протестувальників.

Не можна також не згадати про те, що 5 квітня до Польщі приїхав український лідер Володимир Зеленський, його візит погрожували зірвати польські фермери.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?