Польща прогнозує початок наймасштабнішої кризи з часів ДСВ
Категорія
Економіка
Дата публікації

Польща прогнозує початок наймасштабнішої кризи з часів ДСВ

Польща прогнозує початок наймасштабнішої кризи з часів ДСВ
Джерело:  online.ua

Очільник Міністерства закордонних справ Польщі Збігнєв Рау озвучив попередження, що загострення конфлікту навколо України може спровокувати найбільшу кризу з часів Другої світової війни. З такою заявою він виступив під час слухань у Гельсінській комісії при Конгресі США.

Джерело:  RMF24

У Польщі попереджають про початок наймасштабнішої кризи з часів ДСВ

Будь-яка ескалація принесе не тільки величезні людські страждання, але й глибокі політичні, стратегічні, економічні та військові наслідки. Ситуація може дуже швидко вийти з-під контролю і втягнути Європу у величезну багатовимірну кризу безпеки в масштабах, яких не було з часів Другої світової війни, - наголосив польський міністр.

Варто звернути увагу на те, що більшу частину свого виступу глава МЗС Польщі присвятив кризі навколо України.

Він звернув увагу на те, що ставки в нинішній кризі, пов’язані із зосередженням російських військ навколо України, "не можуть бути вищими", адже це глобальний міжнародний порядок, заснований на принципах, закріплених, зокрема, у Статуті ООН.

Якщо ми допустимо використання збройного нападу як інструменту державної політики, це може призвести до руйнування міжнародного порядку, заснованого на правилах (...) Цей порядок може бути знищений і замінений іншим, заснованим на протилежному правилі, праві сильнішого, - додав польський міністр.

Окрім того, Збігнєв Рау згодився з позицією конгресмена-демократа Стіва Коена, який сказав, що російський диктатор "має ціль і не зупиниться в Києві" і що Польща, Фінляндія та країни Балтії також можуть бути під загрозою.

Є багато вагомих причин думати, що динаміка цього конфлікту буде саме такою, як ви його описали, тому що для цього є багато військових і, перш за все, історичних аргументів, – наголосив глава МЗС Польщі.

На переконання Рау, міжнародна спільнота може зупинити конфлікт, якщо займе одну чітку позицію щодо РФ.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?