Польща розкритикувала Байдена за різку зміну позиції щодо РФ
Категорія
Політика
Дата публікації

Польща розкритикувала Байдена за різку зміну позиції щодо РФ

Польща розкритикувала Байдена за різку зміну позиції щодо РФ
Джерело:  online.ua

Очільник Бюро міжнародної політики в Канцелярії президента Польщі Кшиштоф Щерський дистанціювався від рішення команди американського лідера Джо Байдена не запроваджувати санкцій проти компанії, яка будує скандальний російський газогін "Північний потік-2". Щерський розкритикував Білий дім, заявивши, що позиція адміністрації президента Штатів "не зовсім послідовна".

Джерело: "Польське радіо"

У Польщі вважають непослідовною позицію Байдена щодо "Північного потоку-2"

Політик звернув увагу на те, що поділяє критику, яку Білий дім висловлює усно на адресу газопроводу, який через Балтійське море повинен з’єднати РФ та ФРН.

Однак чиновник не приховує, що не поділяє надії, про яку заявив офіційний Вашингтон, мовляв, деяке послаблення може довести до діалогу, завдяки чому буде можливою зміна профілю інвестиції.

"Це послаблює можливість впливати на майбутнє проєкту, саме через цю непослідовність. Я переконаний, що в довгостроковій перспективі завершення проєкту "Північний потік-2" діятиме на шкоду Європи, на шкоду євроатлантичних відносин і матиме далекосяжні наслідки, які сьогодні все ще можна затримати", – наголосив Кшиштоф Щерський.

Варто звернути увагу на те, що заява польського політика пролунала після того, як команда американського лідера Джо Байдена ухвалила рішення відмовитися від санкцій проти компанії-оператора "Північного потоку-2" - Nord Stream 2 AG і її керуючого директора Матіаса Варніга.

Паралельно Державний департамент Штатів озвучив пропозиції запровадити санкції проти чотирьох російських суден, які беруть участь в будівництві "Північного потоку-2", і чотирьох пов'язаних з проєктом компаній.

Незмінний речник Кремля Дмитро Пєсков назвав відмову Штатів від запровадження санкцій проти оператора "Північного потоку - 2" позитивним сигналом.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?