Польща таємно передала Україні винищувачі МіГ-29 — ЗМІ
Категорія
Політика
Дата публікації

Польща таємно передала Україні винищувачі МіГ-29 — ЗМІ

Польща таємно передала Україні винищувачі МіГ-29 — ЗМІ
Джерело:  online.ua

Як вдалося дізнатися журналістам, навесні 2022 року Польща на тлі дискусії щодо поставок винищувачів все-таки таємно передала Україні кілька МіГ-29 у вигляді запчастин.

Джерело: польське видання  Dziennik Gazeta Prawna  з посиланням на своїх інсайдерів в уряді Польщі

Україна такємно отримала від Польщі винищувачі МіГ-29

Навесні минулого року Польща передала українцям "певну кількість" МіГ 29 на запчастини - після великих суперечок про те, чи передавати літаки і як саме, - розповідають представники ЗМІ.

Згідно з даними ЗМІ, винищувачі вирішили передати "комбінованим методом".

Зрештою, фюзеляж або крила - це теж запчастини, - пояснюють інсайдери у польському уряді.

Варто звернути увагу на те, що після чуток у березні про те, що офіційна Варшава може у співпраці зі Штатами передати Україні свої МіГ-29, знайомі з цим питання українські пілоти стверджували, що ці плани не вдалося втілити в життя, нібито через позицію команди американського лідера Джо Байдена.

Що відомо про можливе надання Україні винищувачів

За словами представників видання Politico, дискусія стосовно передачі Збройним силам УкраїнИ у майбутньому західних винищувачів вже почалася.

Як відомо, нещодавно очільник МЗС Нідерландів Вопке Хукстра офіційно підтвердив, що у влади його країни "немає табу" на обговорення запиту про F-16, якби такий надійшов від України.

А Словаччина публічно повідомила про намір віддати Україні радянські МіГ-29.

Водночас німецький лідер Олаф Шольц наразі продовжує відкидати ідею надання Україні військових літаків.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?