Польща відреагувала на приголомшливі заяви Лукашенка - у чому річ
Категорія
Світ
Дата публікації

Польща відреагувала на приголомшливі заяви Лукашенка - у чому річ

Польща відреагувала на приголомшливі заяви Лукашенка - у чому річ
Джерело:  online.ua

Президент Олександр Лукашенко нещодавно звинуватив Польщу в намірі захопити один з білоруських регіонів, чим виправдав несподіване перекидання військ на захід. Офіційна Варшава тим часом відреагувала на витівку диктатора. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на польське Міністерство закордонних справ.

За оприлюдненими даними, в МЗС викликали білоруського посла.

"У зв'язку з неодноразовими необґрунтованими звинуваченнями влади Білорусі на адресу Польщі, сьогодні о 15:00 посол Білорусі був викликаний у Міністерство закордонних справ Польщі", - наголосили дипломати.

Лукашенко напередодні стверджував, що польська влада нібито зазіхнула на Гродненську область — навіщо цей регіон країні Євросоюзу та яким чином вона все це вдіє, він не пояснив. Натомість президент посилався на незрозумілі заяви представників інших країн.

"Ви бачите ці заяви про те, що Білорусь розпадеться, Гродненська область вже відійде Польщі. Вони про це вже відкрито говорять, сплять і бачать. Нічого у них в цьому плані не вийде, це я знаю точно", - підкреслив лідер білоруського режиму.

Нагадаємо, суспільно-політична криза в республіці почалася з проведенням голосування на президентських виборах 9 серпня. З того ж вечора тривають масові протестні акції, учасники яких закликають вище керівництво країни піти у відставку й провести чесні вибори. Згодом до активістів приєдналися лікарі та робітники промислових підприємств, журналісти й представники інших професій.

Як повідомляв ONLINE.UA, Лукашенко, якого не визнає легітимним міжнародна спільнота, неочікувано для всіх оголосив, що вже зміг домовитися з очільником Кремля Володимиром Путіним про рефінансування білоруського боргу на 1 мільярд доларів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?