Польща жорстко звинуватила Євросоюз через Росію: у Путіна зухвало відреагували
Категорія
Політика
Дата публікації

Польща жорстко звинуватила Євросоюз через Росію: у Путіна зухвало відреагували

Польща жорстко звинуватила Євросоюз через Росію: у Путіна зухвало відреагували
Джерело:  online.ua

Країни Євросоюзу, які підтримали будівництво "Північного потоку-2", фактично оплачують нові озброєння для російської армії. З таким жорстким звинуваченням виступив прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький. У Путіна на ці слова зухвало заявили, що Росія давно переозброїла свою армію без газопроводу, передає ONLINE.UA.

В інтерв'ю британській газеті Financial Times Моравецький висловив невдоволення тим, що російські газопровід "Північний потік-2", який дозволить постачати російський газ до Європи в обхід України, отримує помітну підтримку з боку ключових держав - членів ЄС. Він вважає, що таким чином Європа дає гроші Росії на покупку нового озброєння, яке Москва потім застосує проти ЄС.

"Як без натяків говорять багато людей, завдяки Північному потоку-2 на європейські гроші Росія закуповує нові озброєння. Так що мене дуже розчаровує той факт, що подібний проект отримує помітну підтримку з боку ключових держав - членів ЄС", - заявив Моравецький.

У Росії швидко відреагували на слова польського прем'єра. Голова комісії Ради Федерації з інформаційної політики Олексій Пушков заявив, що Моравецький займається "примітивною пропагандою". На думку Пушкова, у Варшави немає вагомим аргументів проти російського газопроводу.

Нагадаємо, "Північний потік-2" є спірним російським проектом, який критикують і підтримують в Євросоюзі одночасно. Зокрема, на його стороні стоїть уряд Німеччини. Проти нього виступає також офіційний Київ і США. Останні неодноразово стверджували, що ініціатива є небезпечною для цілого континенту.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що німецький Бундестаг несподівано для всіх провалив голосування за поправки, які б дозволили газопроводу Північний потік-2 обійти газову директиву Європейського Союзу. Законодавцям не вистачило кворуму.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?