Польська церква відмовилася визнавати ПЦУ - подробиці
Категорія
Світ
Дата публікації

Польська церква відмовилася визнавати ПЦУ - подробиці

Польська церква відмовилася визнавати ПЦУ - подробиці
Джерело:  online.ua

Польська автокефальна православна церква на офіційному рівні звернулася до Константинополя із заявою щодо Православної церкви України. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу іноземної церкви.

Згідно із заявою, Собор єпископів ПАПЦ вирішив не міняти позицію, яку він зайняв у квітні 2019 року. Тоді структура офіційно оголосила про невизнання.

"Польська автокефальна православна церква не проти надання автокефалії церкві в Україні на основі догматичних та канонічних норм для всієї церкви, а не для групи відступників – розкольників", - зазначили священнослужителі.

Також у Польщі назвали акт визнання ПЦУ нібито порушенням єдності усього православ'я.

Втім, не усі іноземні церковні структури мають позицію, що збігається з їхніми польськими "колегами".

Як повідомляв ONLINE.UA, у жовтні 2019 року Елладська церква визнала автокефалію Православної церкви України. Таке рішення викликало обурення з боку УПЦ Московського патріархату. Вони назвали рішення православних Афін таким, що суперечить основним канонам і традиціям.

Більш того, лист з визнанням - "ніж у спину" для канонічної УПЦ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?