Польські волонтери отримали поранення внаслідок обстрілу росіян
Категорія
Україна
Дата публікації

Польські волонтери отримали поранення внаслідок обстрілу росіян

Польські волонтери отримали поранення внаслідок обстрілу росіян
Джерело:  online.ua

Унаслідок російського обстрілу поранено польських волонтерів. Один з них перебуває у тяжкому стані.

Джерело: PAP

Поранені унаслідок російського обстрілу

Повідомляється, що двоє польських волонтерів, які постраждали від російського обстрілу поблизу Часового Яру на Донеччині, приїхали з Познані та зараз перебувають у лікарні.

Представник польської ініціативи Nehemiasz повідомив, що стан одного з них тяжкий, але стабільний.

Автобус польських волонтерів був обстріляний у четвер вдень. Шестеро людей отримали поранення, у тому числі двоє поляків.

Вони були негайно евакуйовані із зони обстрілу, госпіталізовані та їм була надана допомога. Постраждалих супроводжував польськомовний санітар. Коли я їм зателефонувала, там уже була людина, яку прислали з Варшави, щоб підготувати їхню медичну евакуацію, – розповіла представниця волонтерської ініціативи.

Повідомляється, що люди, які беруть участь у цій ініціативі, з травня возили допомогу в Україну.

Це була наша 22-га поїздка. Вони теж були не вперше. Один з них там з 2014 року, тому він дуже досвідчена людина, – зазначив представник Nehemiasz.

Інформацію про постраждалих на сході України поляків підтвердив посол у Києві Бартош Ціхоцкі.

Підтверджую, що ми отримали інформацію про пораненого громадянина Республіки Польща. Йому надається медична допомога, його лікуватимуть, – сказав він, не розкриваючи інших подробиць.

Дипломат запевнив, що завдяки зусиллям Канцелярії Прем’єр-міністра Польщі та України розроблено дієвий механізм інформування та співпраці для надання допомоги пораненим.

Коментар України щодо інциденту

Радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко повідомив, що в автобус, в якому їхали двоє громадян Польщі, влучила російська ракета, коли вони прямували до міста Часів Яр на Донеччині.

Російська ракета влучила в автобус польських волонтерів, які везли гуманітарну допомогу в Часів Яр. Двоє волонтерів отримали поранення. Одного з них Центр порятунку евакуював до лікарні м. Дніпро. Бажаю вам повного та якнайшвидшого одужання, – написав Геращенко у Twitter.

На фото видно автобус з наклейкою з написом "Допомога Україні" та прапорами України, Польщі та Латвії.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?