Армія РФ обстріляла з "Градів" евакуаційний автобус у Луганській області
Категорія
Україна
Дата публікації

Армія РФ обстріляла з "Градів" евакуаційний автобус у Луганській області

Армія РФ обстріляла з "Градів" евакуаційний автобус у Луганській області
Джерело:  online.ua

17 травня очільник Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай повідомив, що російські військові обстріляли евакуаційний автобус з 36 цивільними.

Джерело: Фейсбук-сторінка Сергія Гайдая

На Луганщині евакуаційний автобус потрапив під обстріл РФ

17 травня евакуювали 36 жителів Лисичанська та Сєвєродонецька, шестеро із яких діти. Автобус потрапив під обстріл, бо траса до сих пір прострілюється росіянами. Вони відкрили вогонь із "Градів". На щастя, всі цілі. Вони вже в безпеці, - йдеться в повідомленні.

За словами Сергія Гайдая, автобуси потрапили під обстріл поблизу Володимирівки й нафтопереробного заводу біля Лисичанська.

Він також звернув увагу на те, що 17 травня вдалося врятувати 8 жителів Врубівки і 32 мешканців Гірської об’єднаної територіальної громади. Згідно з останніми даними, 73 мешканці Луганщини виїхали впродовж доби 17 травня.

Окрім того, наголошується, що кількість бажаючих евакуюватися з прифронтових міст побільшало в останні дні через суттєве загострення ситуації. Гайдай зазначає, що щоденно десятки людей готові виїжджати.

Однак, що важливо розуміти, евакуацію доводиться проводити в небезпечних умовах, оскільки трансопорт обстрілюють солдати РФ.

Не можна також не згадати про те, що 16 травня в результаті обстрілів з боку армії РФ Сєвєродонецька загинуло щонайменше 10 людей. Ворожі війська поливають артилерійським вогнем населені пункти на Луганщині. Зранку 17 травня Гайдай офіційно підтвердив, що наші бійці вибили окупантів з-під Золотого і Сиротиного.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?