Угорщина продовжує блокувати рішення Євросоюзу щодо нафтового ембарго РФ
Категорія
Світ
Дата публікації

Угорщина продовжує блокувати рішення Євросоюзу щодо нафтового ембарго РФ

Угорщина продовжує блокувати рішення Євросоюзу щодо нафтового ембарго РФ
Джерело:  online.ua

Угорщина продовжує блокувати пропозицію Європейського Союзу на заборону імпорту російської нафти. Це затримує ухвалення шостого пакету санкцій проти РФ.

Джерело: Bloomberg

Угорщина не проголосувала за нафтове ембарго РФ

Зустріч 27 послів ЄС завершилася в неділю без домовленості, а переговори, як очікується, відновляться найближчими днями.

Заборона на доставку російської нафти до третіх країн також може бути відкладена до тих пір, поки країни Групи семи не приймуть аналогічних заходів.

Пропозиція ЄС спрямована на заборону сирої нафти протягом наступних шести місяців і рафінованого палива до початку січня.

ЄС запропонував Угорщині та Словаччині виконати санкції до кінця 2024 року, а Чехії – до червня того ж року, оскільки вони сильно залежать від російської нафти.

Звільнення не зуміло переконати Угорщину, яка продовжувала блокувати план у неділю через заборону на нафту, а також те, як фінансувати перехід від російської енергетики.

Ми проголосували за всі пакети санкцій, але цей останній зруйнує безпеку угорського енергопостачання. Поки не буде рішення проблеми, викликаної пропозицією Брюсселя, ми не будемо голосувати за цей пакет , - заявив міністр закордонних справ Угорщини Петер Сіярто.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?