Польських прикордонників закидали камінням люди у білоруській уніформі
Категорія
Світ
Дата публікації

Польських прикордонників закидали камінням люди у білоруській уніформі

Польських прикордонників закидали камінням люди у білоруській уніформі
Джерело:  online.ua

7 людей у масках та білоруські уніформі закидали польських прикордонників камінням з білоруського боку кордону.

Джерело: Прикордонна служба Польщі

Польські прикордонники повідомили про напад людей у білоруській формі

У Прикордонній службі Польщі повідомили, що близько 21:00 9 вересня "група з 7 осіб у білоруській формі із замаскованими обличчями, розташована збоку Білорусі закидала польських патрульних камінням".

У людей були рогатки та ліхтарики, якими вони засліплювали польських патрульних. На місце події була направлена спецмашина ТУР. Ніхто не постраждав.

Раніше цього дня прикордонники Польщі повідомили, що за минулу добу 15 іноземців намагалися нелегально потрапити з Білорусі до Польщі.

На ділянці, яку охороняють прикордонники в Пласці, 4 особи (в тому числі громадяни Бурунді та Конго) нелегально перейшли до Польщі через річку Волкушанка. У свою чергу, на ділянці в Біловежі 9 сирійців незаконно перетнули річку Подцерковка.

Спроби нелегального перетину польського кордону

За 9 вересyя, як повідомляють польські прикордонники, на ділянці, що охороняється Підляським відділом прикордонної служби, зафіксовано 59 спроб нелегального перетину польсько-білоруського кордону.

До Польщі намагалися потрапити люди з 8 країн: Сирії, Ємену, Еритреї, Афганістану, Ірану, Сомалі, Іраку та Гвінеї. Також була помічена одна особа, яка мала завдання знищити технічну охорону кордону, щоб звільнити шлях групі нелегальних мігрантів. Ця особа, побачивши польські служби, відступила вглиб Білорусі.

Від початку цього року офіцери Підляської прикордонної служби зафіксували понад 21 тисячу спроб нелегального перетину польсько-білоруського кордону.

Читайте також:

  • На кордоні з Білоруссю мігранти скоїли напад на польських прикордонників

  • Білорусь звинуватила польський гелікоптер у порушенні кордону. У Варшаві відповіли

  • Литва побудувала перші оборонні укріплення на кордоні з Білоруссю

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?