Полювання століття завершено - легендарні скарби Фенна нарешті знайшли
Категорія
Світ
Дата публікації

Полювання століття завершено - легендарні скарби Фенна нарешті знайшли

Полювання століття завершено - легендарні скарби Фенна нарешті знайшли
Джерело:  online.ua

У США нарешті знайшли легендарні скарби Форреста Фенна на суму мільйон доларів. Сотні тисяч людей протягом десяти років намагалися знайти скарб, але полювання століття за коштовностями тривало до вчорашнього дня. Тільки напередодні щасливчик, якому вдалося знайти скарби Фенна, повідомив, що знайшов бронзову скриню із золотими монетами, ювелірними виробами, дорогоцінними каменями і іншими цінними речами. На підтвердження своїх слів чоловік надіслав фотографію скрині, але побажав залишитися невідомим. Про завершення пошуків скарбу стало відомо від самого Форреста Фенна - саме з ним зв'язався шукач скарбів, що виявив скарби в Скелястих горах. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на CBS News.

   Форрест Фенн (фото з відкритих джерел)

"Я не знаю чоловіка, який знайшов його, але вірш із моєї книги точно привів його до потрібного місця", - поділився своїми думками Фенн, який організував цікавий квест.

Він також зізнався, що відчуває змішані почуття з приводу того, що скарб нарешті знайшли. З одного боку Фенну радісно, з іншого боку, сумно, так як пошуки в кінцевому рахунку завершилися. Раніше він пояснював, що сховав скарб у Скелястих горах, гірському хребті протяжністю близько трьох тисяч кілометрів, щоб спонукати людей зануритися в світ дикої природи і дати їм шанс випробувати на собі як це - полювати за скарбами в старомодному стилі.

Нагадаємо, американський колекціонер Форрест Фенн задумав оригінальний квест більше десяти років тому після того, як у нього діагностували рак. Він сховав скарб і оголосив про це в автобіографії "Пристрасть погоні", де залишив вірш з дев'ятьма підказками для пошуку скрині. Через кілька років колекціонерові вдалося подолати хворобу, але він так нікому і не назвав місцезнаходження скарбу. Фенн зізнавався, що цією авантюрою він хотів викликати у людей дух пригоди і експедицій - і це йому вдалося. За весь час в пошуках взяли участь близько 350 тисяч осіб. Деякі з них кинули роботу, щоб повністю присвятити своє життя полюванню за скарбом, а деякі навіть померли, намагаючись знайти "скарби Фенна". Останній випадок смерті мисливця за скарбом був зафіксований в березні цього року.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що під Полтавою знайшли скарб часів среднєскіфської епохи.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?