Помер колишній глава компаній Ford і Chrysler Лі Якокка
Категорія
Світ
Дата публікації

Помер колишній глава компаній Ford і Chrysler Лі Якокка

Помер колишній глава компаній Ford і Chrysler Лі Якокка

На 94-му році життя у Каліфорнії помер екс-президент компанії Ford і колишній голова правління корпорації Chrysler Лі Якокка. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на DW. Причиною смерті стало ускладнення хвороби Паркінсона.

Довгі роки Якокка вважався одним з найбільш авторитетних топ-менеджерів в історії американських корпорацій. У історію світового автомобілебудування він увійшов як людина, яка врятувала корпорацію Chrysler від банкрутства і допомогла створити культовий автомобіль Ford Mustang. Лі Якокка приписують збереження понад 500 000 робочих місць в США у 80-х роках.

«Він зіграв історичну роль в управлінні Chrysler під час кризи і перетворенні її на справжню конкурентну силу. Він був одним з великих лідерів нашої компанії і автомобільної промисловості в цілому. Він також зіграв глибоку і невтомну роль на національній арені як державний діяч і філантроп », – йдеться в заяві Fiat Chrysler Automobiles.

На пострадянському просторі Лі Якокка відомий своєю книгою мемуарів «Iacocca: An Autobiography», яка в України видавалися під назвою «Кар'єра менеджера».

Нагадаємо, що днями уряд США знову виділив допомогу українській армії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?