США знову виділили допомогу українській армії
Категорія
Політика
Дата публікації

США знову виділили допомогу українській армії

США знову виділили допомогу українській армії
Джерело:  online.ua

Сполучені Штати виділили чергову фінансову допомогу на підвищення обороноздатності української армії. На цей раз йдеться про 4 млн доларів, які будуть направлені на покращення захищеності військових складів на території України. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook-сторінку посольства України в США.

Рішення про виділення Україні допомоги було прийнято за результатами засідання у Вашингтоні Українсько-Американської Робочої групи з питань нерозповсюдження та експортного контролю. У цій зустрічі взяли участь т.в.о. Директора Департаменту міжнародної безпеки МЗС України Руслан Німчинський та Помічник Держсекретаря США з військово-політичних питань Кларк Купер.

У присутності посла України в США Валерія Чалого учасники Робочої групи підписали Меморандум про надання Сполученими Штатами допомоги Україні у сфері зберігання боєприпасів.

Засідання Українсько-Американської Робочої групи з питань нерозповсюдження та експортного контролю проводяться двічі на рік, почергово у Києві та Вашингтоні.

Як відомо, протягом останніх 4 років в Україні сталися кілька підривів військових складів: у Сватовому, Балаклії, Калинівці та Ічні. Більшість військових експертів схиляються до того, що причиною цих вибухів стали диверсії російських диверсантів або їхніх українських агентів.

Нагадаємо, що кілька днів тому США закликали готуватися до війни з двома країнами.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?