"Вони програють": США закликали готуватися до війни з двома країнами
Категорія
Світ
Дата публікації

"Вони програють": США закликали готуватися до війни з двома країнами

"Вони програють": США закликали готуватися до війни з двома країнами
Джерело:  online.ua

Центр нової американської безпеки опублікував нову доповідь про потенційні конфлікти США з Росією та Китаєм. Варто зазначити, що даний документ неабияк налякав владу і громадськість. Представник Центру нової американської безпеки Кріс Дауерті наголосив, що Америці необхідно розробити "нові способи ведення війни", які більше підходять для конфліктів з великими світовими державами.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Newsweek.

У Національній оборонній стратегії за 2018 рік йшлося про необхідність переходу від протиповстанських методів до стратегії і тактики, яка відповідає рівню суперництва великих держав. Але Дауерті стверджує, що військове відомство досі вкладає величезні ресурси у реалізацію "помилкових задумів".

Дауерті назвав США "державою, що прагне до збереження статус-кво і переживає період складних змін". Хоча Сполучені Штати давно вже є безперечною глобальною військовою державою, концепції часів холодної війни у сучасних сценаріях "не працюватимуть".

"Уперше за кілька десятиліть можна уявити таку картину, коли США вступають у велику війну з великою державою – і програють у ній", – попередив експерт.

У той час як США стоять на місці, Китай та Росія "ліквідують своє відставання від американської армії за рахунок часу та географії" і приділяють увагу розробкам такої зброї, за допомогою якої можна використати американські недоліки.

Дауерті особливо виділив спроби Пентагону знищити так звані "мережі обмеження і заборони доступу", мета яких – послабити вплив американської авіації. Він висловив припущення, що "багато хто в американському оборонному співтоваристві" помилково вважає ці мережі "основою бойового потенціалу Китаю та Росії".
Як повідомляв ONLINE.UА, раніше американський лідер Дональд Трамп пригрозив, що початок військових дій між США та Іраном стане кінцем цієї східної країни. 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?