Помер колишній Папа Римський Бенедикт XVI
Категорія
Світ
Дата публікації

Помер колишній Папа Римський Бенедикт XVI

Помер колишній Папа Римський Бенедикт XVI
Джерело:  online.ua

31 грудня у Ватикані помер колишній Папа Римський Бенедикт XVI. Йому було 95 років.

Джерело: Vatican News

У Ватикані помер колишній Папа Риський

Бенедикт XVI помер у віці 95 років у монастирі «Матір Церкви» (Mater Ecclesiae).

Зі сумом повідомляю, що Папа-емерит Бенедикт XVI помер сьогодні о 9:34 у монастирі Mater Ecclesiae у Ватикані, - повідомили у Ватикані.

У Ватикані заявили, що тіло Папи-емерита буде розміщене в базиліці Святого Петра з 2 січня.

Про плани похорону Папи Бенедикта буде оголошено найближчими годинами.

Хоча колишній понтифік хворів деякий час, Святий Престол заявив, що його стан погіршився через похилий вік.

28 грудня Папа Римський Франциск закликав свою останню цьогорічну аудієнцію у Ватикані «помолитися особливою молитвою за Папу-емерита Бенедикта», який, за його словами, був дуже хворий.

Бенедикт XVI був 265-м Папою Римським, перебував на цій посаді з 2005 по 2013 рік. Бенедикту було 78 років, коли в 2005 році він став одним із найстаріших пап, коли-небудь обраних.

У 2013 році зрікся свого престолу через стан здоров'я. Він став першим Папою Римським з 1415 року, який зробив це добровільно.

Бенедикт XVI народився 1927 року у Баварії в тодішній Веймарській республіці під іменем Йозефа Ратцінгера. Під час Другої світової війни був призваний до вермахту. В 1945 був інтернований та потрапив до табору союзників.

1951 році був висвячений у сан священника.

У червні 1977 року Папа Павло VI звів його в сан кардинала. Він отримав прізвисько «залізний кардинал», через своє неприйняття розлучень, абортів, гомосексуальних шлюбів, клонування та мультикультуралізму.

Бенедикт XVI знав 10 мов та мав 8 докторських ступенів з теології та філософії.

Протягом більшої частини його папства Католицька церква стикалася зі звинуваченнями, судовими претензіями та офіційними звітами щодо десятиліть жорстокого поводження з дітьми з боку священиків.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?