Україна піддається дикості, звірствам та катуванням — Папа Римський
Категорія
Світ
Дата публікації

Україна піддається дикості, звірствам та катуванням — Папа Римський

Україна піддається дикості, звірствам та катуванням — Папа Римський
Джерело:  online.ua

Папа Римський Франциск сказав, що навіть думати про застосування ядерної зброї є "божевіллям", виступаючи після промови президента Росії Володимира Путіна щодо можливого застосування ядерної зброї.

Джерело: Reuters

Папа Римський назвав божевіллям думки про ядерну зброю

Папа Римський Франциск у відповідь на заяви Путіна, що він не блефує щодо можливого використання ядерної зброї, сказав, що думка про такий акт є «божевіллям».

Франциск також зазначив, що українці піддаються жорстокості, звірствам і тортурам, назвавши їх «шляхетним» народом, який зазнає мученицької смерті.

Папа, обговорюючи свою поїздку до Казахстану минулого тижня на загальній аудієнції на площі Святого Петра, похвалив центральноазіатську країну за те, що вона відмовилася від ядерної зброї після здобуття незалежності від Радянського Союзу в 1991 році.

Це було сміливо. У той час у цій трагічній війні, коли дехто думає про ядерну зброю – що є божевіллям – ця країна з самого початку сказала «ні» ядерній зброї, – сказав Франциск.

Франциск, який прямо не назвав ні Росію, ні Путіна у своїй промові, розповів про розмову, яку він мав у з кардиналом Конрадом Краєвським, головою його благодійної організації, яка доставляє допомогу Україні.

Ватиканські ЗМІ повідомили, що Краєвський, який є поляком, був змушений рятуватися і ховатися після того, як потрапив під легкий обстріл минулого тижня, доставляючи допомогу разом з католицьким і протестантським єпископом.

Він також відвідав братські могили поблизу Ізюма.

Він (Краєвський) розповів мені про біль цих людей, про дикі вчинки, жахливість, замучені тіла, які вони знаходять. Давайте об’єднаємося з цими людьми, такими шляхетними та замученими, – сказав він.

Нагадаємо, що вранці 21 вересня Путін віддав наказ про першу мобілізацію Росії з часів Другої світової війни та підтримав план анексії окупованих регіонів України, попередивши Захід, що він не блефує, коли каже, що готовий використати ядерну зброю для захисту Росії.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?