Помер колишній президент Франції
Категорія
Світ
Дата публікації

Помер колишній президент Франції

Помер колишній президент Франції
Джерело:  online.ua

У четвер, 26 вересня, помер колишній президент Франції Жак Ширак. Відомий політик і державний діяч помер у віці 86 років. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на AFP.

Про раптову смерть Жака Ширака повідомили представники сім'ї колишнього французького лідера.

"Президент Жак Ширак згас сьогодні вранці в оточенні близьких. Спокійно", - сказав зять колишнього французького лідера Фредерік Сала-Бар.

Нагадаємо, Жак Ширак був президентом Франції з 1995 по 2007 рік. При ньому термін президентських повноважень був скорочений з семи до п'яти років. Всього Ширак провів в Єлисейському палаці 12 років, таким чином, його президентство стало другим за тривалістю у французькій історії після 14-річного правління Франсуа Міттерана.

Також Ширак двічі займав пост прем'єр-міністра Франції і три рази обирався мером Парижа. У 2011 році його визнали винним в розкраданні бюджетних коштів і перевищенні посадових повноважень і засудили до двох років позбавлення волі умовно. Слухання в суді проходили в заочному режимі через погане самопочуття екс-президента - тоді стало відомо, що у Ширака хвороба Альцгеймера.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що 18 вересня пішов з життя відомий український політик та виконуючий обов'язки генерального прокурора України в 1997-1998 роках Олег Литвак.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?