Помер відомий політик та ексгенпрокурор України
Категорія
Україна
Дата публікації

Помер відомий політик та ексгенпрокурор України

Помер відомий політик та ексгенпрокурор України
Джерело:  online.ua

Пішов з життя відомий український політик та виконувач обов'язків генерального прокурора України у 1997-1998 роках Олег Литвак. Він помер 18 вересня 2019 року у віці 70 років, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на регіональні ресурси Івано-Франківщини, звідки і був родом сам політик.

Литвак Олег Михайлович народився 28 серпня 1949 року (70 років) у селі Олещин, Тлумацького району на Прикарпатті. Вищу освіту здобув у Харківському юридичному інституті 1974 року.

"Довгий час працював у прокуратурі різних рівнів та на різних посадах, поки не став помічником президента України Леоніда Кучми з правових питань. Згодом очолив Національне бюро розслідувань України, а тоді з приставкою в. о. – Генеральну прокуратуру. Після завершення юридичної роботи був народним депутатом України 3 скликання, а по завершенню каденції займався викладацькою діяльністю. Зокрема, був проректором Київського міжнародного університету та ректором Національної академії прокуратури України", - сказано в повідомленні.

Варто зазначити, що політик удостоєний званням заслуженого юриста України (у 1996 році) та названий "Людиною року – 1998" у номінації "юрист року".

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що на початку березня в Івано-Франківську помер відомий український актор Сергій Романюк. Народний артист України пішов з життя у віці 65 років.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?