Помер легендарний боксер Леон Спінкс, який перемагав Мухаммеда Алі
Категорія
Спорт
Дата публікації

Помер легендарний боксер Леон Спінкс, який перемагав Мухаммеда Алі

Помер легендарний боксер Леон Спінкс, який перемагав Мухаммеда Алі
Джерело:  online.ua

У США помер легендарний боксер-суперважковик Леон Спінкс. Колишній чемпіон світу в суперважкій вазі за версіями Всесвітньої боксерської ради і Всесвітньої боксерської асоціації пішов з життя у віці 67 років. Причиною смерті Спінкса стало онкологічне захворювання (рак простати), з яким він боровся останні п'ять років. Він прославився на весь світ в лютому 1978 року. Тоді він переміг легенду боксу Мухаммеда Алі, але цю перемогу той, втім, повернув в листопаді того ж року. Леон Спінкс помер 5 лютого 2021 року, але про його смерть стало відомо тільки зараз. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на BoxingScene.

Леон Спінкс та Мухаммед Алі (фото - скріншот відео)

Американський боксер-професіонал Леон Спінкс народився 11 липня 1953 року в Сент-Луїсі. У професійному спорті він дебютував в 1977 році - тоді Спінкс переміг непереможного Альфіо Рігнетті. У лютому 1978 року в своєму 8-му поєдинку Леон вийшов на бій за титул абсолютного чемпіона проти легендарного Мухаммеда Алі, який планував цим поєдинком завершити кар'єру. У завзятому бою Леон Спінкс несподівано переміг Алі, однак Мухаммед викликав його на реванш і переміг Спінкса одноголосним рішенням суддів.

В кінці 80-х років спортивна кар'єра Спінкса пішла на спад. Всього на професійному рингу Спінкс провів 46 боїв, на його рахунку 26 перемог (14 нокаутів), 17 поразок і 3 нічиї. Протягом останніх п'яти років життя Спінкс боровся з раком простати і помер, провівши останні хвилини з третьою дружиною Брендою Глура.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що помер легендарний телеведучий Ларрі Кінг. На момент смерті одному з найвідоміших в світі телеведучих було 87 років.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?