Помер один із найбільш непримиренних критиків Путіна
Категорія
Світ
Дата публікації

Помер один із найбільш непримиренних критиків Путіна

Помер один із найбільш непримиренних критиків Путіна
Джерело:  online.ua

У Кембриджі 27 жовтня помер відомий письменник і дисидент Володимир Буковський. Він був одним із найбільш непримиренних критиків Кремля і особисто президента РФ Володимира Путіна. Буковський помер на 77-му році життя в лікарні в результаті зупинки серця. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на офіційний сайт письменника.

"Володимир Костянтинович Буковський, колись названий The New York Times "героєм майже легендарного масштабу в радянському дисидентському русі", помер від зупинки серця в лікарні Адденбрукс в Кембриджі 27 жовтня 2019 року о 21:46 за грінвічським часом. Йому було 76. Останніми роками стан його здоров'я погіршився", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, Буковський народився в 1942 році в Башкирії, де його сім'я перебувала в евакуації. Після сім'я Буковського повернулася в Москву, де Володимир почав свою антірадянську діяльність. Спочатку він почав організовувати регулярні зібрання молоді біля пам'ятника Маяковському в центрі Москви, за що був відрахований з університету, а після став одним з активних учасників дисидентського руху.

За антирадянську позицю Буковського неодноразово заарештовували і направляли на примусове лікування. В цілому він провів близько 12 років у радянських в'язницях, таборах і психіатричних лікарнях. У 1976 році Володимира вислали з СРСР, обмінявши на лідера чилійських комуністів Луїса Корвалана. Після цього Буковський оселився в британському Кембриджі, де продовжував писати про політичні переслідування в Радянському союзі.

Протягом останніх десятиліть Володимир Буковський виступав одним із найбільш непримиренних критиків внутрішньої і зовнішньої політики Росії і особисто президента Володимира Путіна. У 2007 році він висувався кандидатом в президенти Росії, проте йому було відмовлено в реєстрації. У 2009 році Буковський увійшов до політради опозиційного руху Солідарність.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Росії помер перший і єдиний президент Криму Юрій Мєшков, який керував республікою в 1994-1995 роки. Політик, який ще в 90-і роки проголосив в Криму курс на інтеграцію з Росією і провів референдум про повернення республіці широкої автономії, пішов з життя у віці 73 років.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?