Помер перший президент Криму, який підтримував анексію півострова
Категорія
Світ
Дата публікації

Помер перший президент Криму, який підтримував анексію півострова

Помер перший президент Криму, який підтримував анексію півострова
Джерело:  online.ua

У Росії помер перший і єдиний президент Криму Юрій Мєшков, який керував республікою в 1994-1995 роки. Політик, який ще в 90-і роки проголосив в Криму курс на інтеграцію з Росією і провів референдум про повернення республіці широкої автономії, пішов з життя у віці 73 років. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Интерфакс.

Про смерть Мєшкова повідомила його дочка, Маріанна. Вона розповіла, що політик після інсульту перебував на лікуванні в Московській області. Лікарі діагностували у Мєшкова сильне запалення легенів, на фоні якого виникли ускладнення. Вранці 29 вересня Мєшкова перевели в реанімацію, де він помер через кілька годин.

Нагадаємо, Юрій Мєшков народився в Дніпропетровській області. У 1994 році він був обраний на пост президента Криму - тоді на виборах Мєшков набрав майже 73 відсотки голосів виборців. Політик був прихильником приєднання Криму до Росії ще з 1990-х років, він очолював проросійський рух на півострові. У травні 1995 року Верховна Рада України скасувала дію кримської конституції та пост президента Криму, після чого Мєшкова відсторонили від влади.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Москві помер легендарний радянський режисер Марк Захаров. Метр кіно пішов з життя 28 вересня у віці 85 років після тривалої хвороби.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?