Помер онук Нурсултана Назарбаєва, який заявляв про масштабну корупцію Казахстану і Росії
Категорія
Світ
Дата публікації

Помер онук Нурсултана Назарбаєва, який заявляв про масштабну корупцію Казахстану і Росії

Помер онук Нурсултана Назарбаєва, який заявляв про масштабну корупцію Казахстану і Росії
Джерело:  online.ua

У ніч на 16 серпня в Лондоні раптово помер 29-річний онук Нурсултана Назарбаєва - Айсултан Назарбаєв. Член сім'ї колишнього президента Казахстану, за попередніми даними, помер в результаті зупинки смерті. Що стало причиною раптової смерті молодого чоловіка поки невідомо. Важливо розуміти, що з початку 2020 року Айсултан Назарбаєв запросив у Великої Британії політичного притулку, так як переховувався від тиску з боку родини через володіння інформації "про високомасштабну корупцію між урядом Росії і Казахстану". Перші подробиці про смерть онука Нурсултана Назарбаєва повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ТАСС.

Як відомо, Айсултан Назарбаєв - син старшої дочки експрезидента Казахстану Дариги, яка є головою Сенату країни, і політика, бізнесмена і дипломата Рахата Алієва, який був знайдений повішеним в австрійській в'язниці в лютому 2015 року, де відбував термін за звинувачення в спробах державного перевороту.

Влітку 2019 року повідомлялося, що Айсултан в Лондоні вкусив констебля, який намагався перешкодити йому накласти на себе руки. Онука першого президента Казахстану тоді засудили до року умовно, 140 годин громадських робіт, штрафу і відшкодування збитків в кілька тисяч фунтів стерлінгів, а також зобов'язали пройти лікування від наркозалежності - відвідати як мінімум 20 сесій у нарколога.

На початку 2020 року Айсултан Назарбаєв попросив у Великої Британії політичного притулку. Він заявив, що володіє інформацією про високомасштабну корупцію між урядами Росії і Казахстану, в результаті якої у народу Казахстану були вкрадені мільярди доларів. За його словами, мова йде про газовий контракт, в рамках якого Казахстан продає за копійки газ російському "Газпрому".

"Я опинився в центрі цієї жадібності і ненаситності моєї сім'ї, а зокрема моєї мами (Дариги Назарбаєвої) і її чоловіка Кайрата Шаріпбаева", - заявив тоді внук першого президента Казахстану.

Нагадаємо, Айсултан Назарбаєв народився 26 серпні 1990 року - через десять днів йому мало виповнитися 30 років. Він навчався в "Міжнародному коледжі безперервної освіти" в Астані, а також в школі-пансіоні "Американська міжнародна школа" в Австрії. У 2010 році закінчив британську Королівську військову академію в Сандхерсті, після чого почав працювати в Головному розвідувальному управлінні Міноборони Казахстану, де прослужив рік.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що колишній президент Казахстану Нурсултан Назарбаєв намагався брати активну участь у врегулювання конфлікту на Донбасі. Він навіть пропонував президентам України і Росії провести зустріч тет-а-тет в Казахстані.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?