Помер перший президент України Леонід Кравчук
Категорія
Україна
Дата публікації

Помер перший президент України Леонід Кравчук

Помер перший президент України Леонід Кравчук
Джерело:  online.ua

10 травня на 89-му році життя помер перший президент незалежної України Леонід Кравчук.

Джерело: Бабель

Помер Леонід Кравчук

Сьогодні, 10 травня 2022 року, о 17:00 за київським часом після тривалої хвороби пішов з життя Леонід Макарович Кравчук, перший президент незалежної України, - повідомляють джерела.

Влітку 2021 року повідомлялося, що Леонід Кравчук перебуває в комі в німецькій клініці після операції на серці, але у вересні він частково прийшов до тями і став впізнавати людей.

Леонід Кравчук народився у 1934 році на Рівненщині. З 1958 року був членом Комуністичної партії Радянського Союзу, а у 1990-1991 роках — очолював Верховну Раду України. У 1991-му Кравчук залишив лави комуністів та у 1991-1994 роках був главою держави.

8 грудня 1991 року від імені України він підписав Біловезькі угоди про припинення існування СРСР.

У липні 2020 року на громадських засадах став головою української делегації в Тристоронній контактній групі з мирного врегулювання ситуації на сході України.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?