Білорусь заявила про "загрозу" з боку України і розгортає додаткові сили на кордоні
Категорія
Світ
Дата публікації

Білорусь заявила про "загрозу" з боку України і розгортає додаткові сили на кордоні

Білорусь заявила про "загрозу" з боку України і розгортає додаткові сили на кордоні
Джерело:  online.ua

10 травня Міністерство оборони Білорусі оголосило, що починає другий етап перевірки боєздатності збройних сил у відповідь на "нарощування військової присутності" сил НАТО та України біля білоруських кордонів.

Джерело: начальник генштабу ЗС Білорусі Віктор Гулевич

Білорусь розгорне війська біля кордону з Україною

Міноборони Білорусі стверджує, що за останні пів року США із союзникам збільшили чисельність військового угруповання біля кордонів країни більш як удвічі. Крім того, у Східній та Південно-Східній Європі мають відбутися до восьми військових навчань.

Відпрацювання питань із застосування розвідувально-диверсійних сил, висадження десанту, застосування сил спеціальних операцій не свідчить про миролюбну спрямованість цих навчань, - кажуть в Білорусі.

У відповідь на це, Білорусь в межах другого етапу перевірки боєготовності розгорне батальйонно-тактичні групи на заході й північному заході країни.

Також там звернули увагу на те, що в Україні біля кордону створене угруповання "загальною чисельністю до 20 тисяч людей", що "також вимагає від нас (Мінська - ред.) реакції" — а саме розгортання сил спецоперації на півдні країни.

Нагадаємо, що до частина російських військових, що були розташовані на території Білорусі, брали участь у повномасштабному вторгненні в Україну.

Також з Білорусі здійснюються ракетні та авіаційні удари.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?