Кулеба озвучив остаточну ціль України у війні проти РФ
Категорія
Україна
Дата публікації

Кулеба озвучив остаточну ціль України у війні проти РФ

Кулеба озвучив остаточну ціль України у війні проти РФ
Джерело:  online.ua

Голова МЗС України Дмитро Кулеба заявив про зміну планів щодо перемоги над окупаційною кремлівською армією.

Джерело:   Financial Times

Україна готова воювати до повного звільнення власних територій 

Кулеба зазначив, що на тлі зростання довіри західних країн до України, українські військові, а також політичне і військове керівництво готові вести війну проти РФ не до виведення військ РФ з території України, а до повного звільнення захоплених окупантами українських територій.

У перші місяці війни перемога для нас виглядала як відведення російських військ на позиції, які вони займали до 24 лютого, і оплата завданих збитків. Зараз, якщо ми будемо досить сильні на військовому фронті і виграємо битву за Донбас, що буде мати вирішальне значення для подальшої динаміки війни, то перемогою для нас буде звільнення інших наших територій, - зазначив Кулеба.

Очільник МЗС наголосив, що лише остаточна військова поразка РФ дозволить розблокувати чорноморські порти і відновити експорт.

За умови отримання ще більшої західної військової підтримки ЗСУ зможуть звільнити Херсон та знищити угруповання Черноморського флоту РФ.

При цьому Кулеба визнав, що ціна за таку перемогу може бути занадто кровопролитною і в кінцевому підсумку доведеться вести переговори про врегулювання. До цього моменту Україна хотіла б підійти з "найсильнішими картами".

За інформацією Генштабу ЗСУ, від початку війни РФ проти України окупаційна армія вже втратила близько 26 тис військових вбитими та полоненими.

Загальні бойові втрати ворога від початку війни складають: 

  • Особовий склад - близько 26 тис (+350)

  • Танки - 1 тис 170 (+25)

  • Бойові броньовані машини - 2 тис 808 (+44)

  • Артилерійські системи - 519 (+6)

  • РСЗВ - 185 (+0)

  • Засоби ППО - 87 (+0)

  • Літаки - 199 (+0)

  • Вертольоти - 158 (+0)

  • Автомобільна техніка та автоцистерни - 1тис 980 (+10)

  • Кораблі / катери - 12 (+0)

  • БПЛА оперативно-тактичного рівня - 380 (+3)

  • Спеціальна техніка - 41 (+0)

  • Крилаті ракети - 94 (+0).

У Генштабі зазначають, що найбільших втрат за минулу добу ворог зазнав в районі Авдіївки на Донетчині.

В Міноборони Великої Британії зазначають, що Кремль недооцінив опір українських військових та планування сценарію війни, що призвело до численних тактичних та стратегічних помилок.

Представники британського військового відомства підкреслюють, що через це кремлівському диктатору та військовому злочинцю Володимиру Путіну фактично не було чим похизуватись на 9 травня перед російськими виборцями.

Дуже ймовірно, що план вторгнення Росії був заснований на помилковому припущенні, що вона зустріне обмежений опір і зможе швидко оточити і обійти населені пункти, - зазначають британські військові.

Це припущення спонукало сили росіян спробувати провести початкову фазу операції легким і точним підходом, призначеним для досягнення швидкої перемоги з мінімальними витратами.

Цей прорахунок призвів до непомірних втрат і подальшого ослаблення оперативного фокусу Росії, - зазначають аналітики Міноборони Великої Британії.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?