Російські окупанти депортували понад 1 млн українців до Росії
Категорія
Україна
Дата публікації

Російські окупанти депортували понад 1 млн українців до Росії

Російські окупанти депортували понад 1 млн українців до Росії
Джерело:  online.ua

Уповноважена з прав людини Верховної Ради України Людмила Денісова розповіла, що через фільтраційні табори на тимчасово окупованих територіях пройшли вже понад 1 млн 185 тисяч українських громадян, їх насильницьки депортували до РФ.

Джерело: брифінг Людмили Денісової

Українців насильницьки депортують до РФ

Велика кількість наших громадян, це стосується, зокрема, Маріуполя, звозяться до фільтраційних таборів, які розташовані на території тимчасово окупованих Донецької та Луганської областей. У деяких з них перебуває понад 20 тисяч наших громадян. Тих, хто не пройшов фільтрацію, вивозять до РФ на примусову депортацію, - повідомила Денісова.

Омбудсменка показала фото трьох довідок, які повинні отримати українські громадяни у російських фільтраційних таборах, і які має у своєму розпорядження Офіс Омбудсмена України.

Три довідки потрібні для того, щоб людина могла пересуватися окупованими територіями. Перша – про те, що людина пройшла фільтрацію. Друга – щоб пересуватися містом, де розташовано фільтраційний табір. Третя – щоб мати можливість виїхати за місто, - розповіла Денісова.

Вона додала, що «неблагонадійних» українців окупанти піддають незаконній примусовій депортації на територію РФ.

Тих, хто не пройшли фільтрацію, якщо, на думку ФСБ, були дуже підозрілими, бо проти так званої російської спецоперації на території України, вивозять на територію РФ. Таких на сьогодні вже понад 1 млн 185 тисяч, і серед них понад 200 тисяч дітей, - зазначила Денісова.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?