Військовий експерт спрогнозував терміни завершення війни РФ проти України
Категорія
Україна
Дата публікації

Військовий експерт спрогнозував терміни завершення війни РФ проти України

Військовий експерт спрогнозував терміни завершення війни РФ проти України
Джерело:  online.ua

На думку військового експерта Олега Жданова, Кремль не готовий до тривалої війни проти України, тому, ймовірно вона триватиме ще кілька місяців.

Джерело: інтерв'ю Олега Жданова виданню "РБК-Україна"

Кремль не готовий вести затяжну війну з Україною 

Скажу так: це війна на місяці, але не на роки. Чому? Тому що, по-перше, як би Росія не тужилася, вона не готувалася до довготривалої війни. Її економіка через санкції сьогодні знаходиться в стагнації, - зазначає експерт.

Він підкреслив, що для сценарію затяжної війни Кремль повинен був ще рік тому переводити економіку країни на військові рейки.

Ключовим фактором, за словами Жданова, також стала потужна військова допомога Заходу.

Я не думаю, що вони готові воювати два або три роки з Росією. Вони очікують, щоб інвестувати в Україну для отримання надприбутків у зв'язку з реконструкцією і розвитком нашої економіки, - зазначив експерт.

При цьому Жданов припустив, що кремлівський диктатор та військовий злочинець Володимир Путін буде давити на кишенькового білоруського диктатора Олександра Лукашенка з метою залучити Білорусь у війну проти України.

Як я розумію, скоро знову буде зустріч Путіна і Лукашенка. Але після 9 травня. Думаю, що Путін знову буде намагатися примусити Лукашенка, щоби білоруська армія вдарила по напрямку Луцьк - Львів, - зазначив експерт.

Водночас експерт нагадав, що Лукашенко відвертівся ще тоді, коли Путін був на вершині Олімпу - коли війна тільки починалася.

А сьогодні він тим більше не втрутиться, я вважаю. Але Путін буде тиснути на нього дуже сильно, - зазначає аналітик.

На думку Жданова, поставки західної зброї в Україну ще не встигли вплинути на хід бойових дій у війні Кремля проти України.

Якщо воно і з'явилося на лінії фронту, на якомусь напрямку, то там одиничні зразки. От коли туди прийде наша бригада, яка буде повністю оснащена західним озброєнням - ось тоді будемо говорити, чи впливає воно і наскільки. Це питання півтора-двох місяців для того, щоби все зібрати до купи, навчити особовий склад, сформувати з них підрозділи, частини і перекинути їх на фронт, - пояснив експерт.

За його словами, у якості першої зброї Україна отримувала оборонні системи протитанкові ракетні комплекси (ПТРК), переносні зенітно-ракетні комплекси (ПЗРК), яку важко використовувати під час наступу.

Ця зброя у наших військ уже є в повному обсязі. Така кількість знищених російських танків, бойових броньованих машин зумовлена саме тим, що в нас так багато протитанкових засобів. А та зброя, яка сьогодні вже фактично надходить по ленд-лізу та в результаті зустрічі міністрів оборони на базі Рамштайн - її, крім поставки, потрібно ще опанувати, потім уже ставити в стрій і воювати з її допомогою. Лише після цього можна оцінити її вплив, - зазначає Жданов.

На його думку, тільки зараз, коли Росія почала знімати озброєння зі зберігання, Україна починає отримувати перевагу в технічному плані.

Фото - facebook.com/GeneralStaff.ua

Тому що в нас ще поки старе радянське озброєння, яке ми потроху модернізували, але це не була глибока модернізація. А Росія зараз переходить на старе радянське озброєння без будь-якої модернізації. Поки що в нас зараз буде паритет по озброєнню. А ось коли наші війська прийдуть із західним озброєнням - тоді в нас буде перевага в тактико-технічних характеристиках, у вогневих можливостях, в якостях. Тоді ми зможемо говорити про якісь активні дії, зокрема наступальні, - пояснює експерт.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?