Помер відомий актор Валентин Гафт
Категорія
Світ
Дата публікації

Помер відомий актор Валентин Гафт

Помер відомий актор Валентин Гафт
Джерело:  online.ua

12 грудня 2020 року скропостіжно помер відомий радянський і російський актор Валентин Гафт, який виступав проти нашої країни, підтримуючи антиукраїнську позицію глави Кремля Володимира Путіна. Народний артист РРФСР помер у віці 85 років. Причиною його смерті стали наслідки інсульту, який Гафт переніс в минулому році. Про смерть актора повідомила його дружина Ольга Остроумова, передає ONLINE.UA з посиланням на ТАСС.

Валентин Гафт народився в Москві в 1935 році в єврейській родині, яка довгий час жила в Україні - в місті Прилуки Черкаської області. Він дебютував в кіно в 1956 році і з тих пір напрацював велику фільмографію, що налічує кілька десятків картин. Гафт в основному відомий глядачам за ролями "кінолиходіїв" з яскраво вираженою негативною харизмою. Найбільшу популярність йому принесли фільми Ельдара Рязанова "Гараж", "Небеса обітовані", "Про бідного гусара замовте слово".

Як відомо, останніми роками у Гафта були проблеми зі здоров'ям, в зв'язку з чим він практично не з'являвся на публіці. У 2013 році йому поставили діагноз "хвороба Паркінсона", в 2015 році він переніс серйозну операцію на серці, а в серпні 2019 роки у актора стався інсульт, після якого його частково паралізувало. Навесні цього року дружина Гафта повідомляла, що він почав відновлюватися, але повністю від інсульту оговтатися так і не зміг.

Нагадаємо, Гафт неодноразово заявляв, що поділяє позицію президента РФ Володимира Путіна по Криму і Донбасу. Він вважав, що "Крим був відданий Україні несправедливо", а насправді півострів є "російською територією", за яку довго боролися і проливали кров. За свої антиукраїнські висловлювання Гафт був включений в список діячів культури, дії яких загрожують національній безпеці України, і в базу даних центру "Миротворець".

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в листопаді 2020 року раптово помер легендарний актор Армен Джигарханян. Народний артист СРСР помер у віці 85 років.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?