Померла людина - команда Путіна вляпалася в ганебний міжнародний скандал
Категорія
Світ
Дата публікації

Померла людина - команда Путіна вляпалася в ганебний міжнародний скандал

Померла людина - команда Путіна вляпалася в ганебний міжнародний скандал
Джерело:  online.ua

Команда російського глави Володимира Путіна опинилися в епіцентрі нового резонансного міжнародного скандалу. Влада Німеччини офіційно заявила про те, що потужна кібератака на університетську клініку в Дюссельдорфі, ймовірно, була здійснена з території Росії. Цю інформацію підтвердили в Міністерстві юстиції землі Північний Рейн-Вестфалія. Як уже згадувалося раніше, хакерська атака на університетську клініку Дюссельдорфа сталася 17 вересня і через неї померла 78-річна жінка. Згідно з останніми даними, хакери застосували вірус-шифрувальник DoppelPaymer. Приватні компанії, що спеціалізуються на питаннях комп'ютерної безпеки, кажуть, що подібний тип вірусу неодноразово застосовувався проти компаній і установ по всьому світу хакерською групою, що працює з Росії. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на DW.

"Хакерам вдалося відключити 30 серверів клініки разом з програмним забезпеченням приймального відділення. Унаслідок цього машина "швидкої допомоги", в якій перебувала пацієнтка з підозрою на розрив аорти, змушена була їхати в більш віддалену клініку в місті Вупперталь. Згодом жінка померла в лікарні", - йдеться в повідомленні видання.

Варто звернути увагу на те, що прокуратура ФРН уже веде розслідування проти невідомих осіб за фактом ненавмисного вбивства. Що важливо розуміти, вірус-шифрувальник дуже часто використовується хакерами з метою вимагання. Потрапивши в систему, вірус зашифровує призначені для користувача файли, вимагаючи викуп за ключ розшифрування.

Німецькі журналісти стверджують, що справжньою метою атаки був університет у Дюссельдорфі. Після того як поліція повідомила хакерам, що їхній кібернапад зупинив діяльність медичного закладу, вони прислали ключ розшифрування. Однак, як пишуть місцеві медіа, комп'ютерна мережа клініки досі не може працювати в нормальному режимі.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  команда Дональда Трампа зробила Володимиру Путіну останнє попередження  після отруєння Олексія Навального.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?